Auto

Trending:


Motoristé v budoucnu obují chytré pneumatiky: senzory a řídící systém přinesou mnohá zlepšení pro jízdu

Firmy Bosch a Pirelli spojily své síly ve snaze vyrábět chytré "kybernetické" pneumatiky. Řidičům chtějí přinést mnoho výhod. Společnosti si určily cíl vyvinout nový systém, který bude v reálném čase přenášet údaje ze senzorů pneumatik do řídících systémů vozidel. Dává vám to smysl?Souvisejicí články 8 miliard let na cestě: astronomové změřili záhadný vesmírný signál Umělá inteligence rozpozná i malé lesní požáry: Google nasadí satelity FireSat...


Značka Aston Martin oficiálně míří do Česka. V Praze ukáže hned dva nové modely

Britská značka Aston Martin, kterou proslavil zejména James Bond, se po letech opět vrací do České republiky. Tentokrát prodej i servis exkluzivních sporťáků bude zastřešovat společnost CarTec Group, která některé z nich vystaví i na svém novém showroomu v pražských Strašnicích. Na co se tuzemští zákazníci mohou těšit?


Z kola za 30 sekund elektrokolo. Stačí namontovat motor na sedlovku

Další zajímavý projekt, který má počátky v crowdfundingu. Livall PikaBoost je elektrický motor určený k jednoduché instalaci na sedlovku jízdního...


Srážka policejního auta s jiným autem v Praze skončila tragicky, zemřela dívka

Praha - Při srážce policejního auta s dalším vozem v Praze 2 v noci na dnešek zemřel jeden člověk a další čtyři lidé byli zraněni. Policisté v danou chvíli pronásledovali rychle jedoucí auto, sdělil ČTK policejní mluvčí Jan Daněk. Okolnosti nehody a míru zavinění podle něj vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů. Podle záchranné služby při nehodě zemřela dívka. Dva muži a jedna žena utrpěli středně vážná zranění a jeden muž byl zraněn...


Hasičům vykradli auto

Hasičům vykradli auto


Tesla prolamuje ledy: i v Evropě si její majitelé konečně dopřejí dlouho očekávanou funkci – má to ale malý háček

Tesla oznámila, že i pro region Evropské unie konečně zavede funkci autonomního řízení. V souvislosti s tímto rozšířením, které si majitelé elektrovozů stejné značky jistě už dlouho přáli, výrobce představil konkrétní plány. Kdy tedy nastane "ten okamžik" a Tesly se začnou řídit samy?Souvisejicí články Studie tvrdí: "Blíží se velký obrat." Očekává se rostoucí poptávka po elektroautech – věříte tomu také? Příští auto si už možná nekoupíte. Budete...


Do hasičského vozu na D4 vrazilo osobní auto

Do hasičského vozu na D4 vrazilo osobní auto


Neuklízejte, neopravujte. Povodněmi zničené auto vám nezaplatí každá pojistka

Povodně ochromily velkou část České republiky. Po ničivém víkendu se rozvodněné hladiny řek uklidňují a občané počítají škody. Kromě podemletých silnic, spadaných stromů a sesuvech půdy došlo i na rozbořené domy, vytopené sklepy a zničené automobily. Ne všechny pojistky na automobily se ale vztahují na přírodní katastrofy jako jsou záplavy či povodně.


V čem se liší povinné ručení pro mladé?

PR článek - Možná jste už slyšeli o tom, že mezi povinným ručením pro mladé a povinným ručení pro zkušené řidiče mazáky je rozdíl. A to většinou v ceně, která pro začátečníky nebývá zrovna příznivá. Existují pro to jasné důvody a naštěstí také možnosti, jak cenu povinného ručení pro mladé snížit.


Výroba aut za osm měsíců stoupla o 5,5 procenta na 973.560 vozů

Praha - Výroba osobních aut v Česku vzrostla za osm měsíců o 5,5 procenta na 973.560 vozů. V letních měsících byla produkce ovlivněna termíny pravidelných celozávodních dovolených, preventivní údržby a instalace nových robotů. V červenci výroba klesla o 6,8 procenta na 82.547 vozidel, v srpnu se zvýšila o 22 procent na 116.703 aut. Oznámilo to dnes Sdružení automobilového průmyslu.


Pět funkcí CarPlay, které se do tvého auta dostanou s iOS 18

CarPlay dostane příští týden vedle iPhonu také aktualizaci, která přinese nové zajímavé funkce.


Auta s naftovými motory mizí z trhu. Nejlevnější už stojí více než 600 tisíc korun

V posledních letech se turbodiesely staly prakticky sprostým slovem a automobilky od jejich nabízení postupně upouštějí. Snaží se je nahrazovat více či méně elektrifikovanými motory, které jsou schopny splňovat čím dál přísnější emisní normy. Klasické naftové pohonné jednotky se tak stávají ohroženým druhem, za něž si zákazník bude muset připlatit. Kde ovšem zaplatí nejméně? Vybrali jsme pět nejlevnějších vznětových motorů u osobních aut.


Dvouletá dvojčata zemřela v rozpáleném autě. Holčičky ve vozidle zapomněl příbuzný

K obrovské tragédii došlo minulý týden v americkém stotisícovém městě Norman ve státě Oklahoma, kdy dvouletá dvojčata nechal jejich příbuzný na zadním sedadle auta, zatímco venku panovaly teploty přesahující třicet stupňů, informuje USA Today. Dívky uvězněné ve vozidle během horkého dne zemřely. Okolnostmi tragické události se zabývá policie.


Živě: Přijměte naše pozvání na přehlídku Max Mara SS 2025

Již za pár hodin proběhne Max Mara SS25 show, a jak už je u Max Mary zvykem, i tentokrát vyzdvihuje průkopnické ženy z historie. Tentokrát se přemístíme do čtrnáctého století do Alexandrie, kde se setkáváme s matematičkou, filozofkou, astronomkou a velmi oblíbenou učitelkou Hypatií.


Skupina zlodějů vykradla benzinku

Skupina zlodějů vykradla benzinku


Audi v Bruselu končí výrobu elektromobilů. „Ztěžujete situaci průmyslu,“ zní z odborů kritika úřadů

Více než 5000 lidí dnes prošlo Bruselem, aby podpořili zaměstnance místní továrny automobilky Audi, která se chystá ukončit výrobu a propouštět. Zastavila se také většina městské hromadné dopravy, informuje agentura Reuters.


Škoda Kodiaq 2.0 TDI. Nový král českých SUV

Škoda Kodiaq je od představení v roce 2017 jedním ze zásadních modelů značky, což naznačuje i jejich množství na domácích silnicích. Po necelých 900 000 vyrobených kusech přichází nová generace.


VIDEO: Pokus maskovaných zlodějů vykrást benzinku u Brna skončil akční honičkou

VIDEO: Pokus maskovaných zlodějů vykrást benzinku u Brna skončil akční honičkou


Špatná zpráva pro Škodovku: Volkswagen chce uzavřít továrnu, kde se vyrábí i její vozy

Německý automobilový koncern Volkswagen a jeho nejstarší čínský partner SAIC Motor plánují v reakci na slábnoucí poptávku po automobilech se spalovacími motory uzavřít nejméně jeden závod v Číně. Přímo se to dotýká i vozů značka Škoda.


Češi postavili z LEGO McLaren P1 v životní formě: 342 tisíc kostek, které ožily!

Tým českých inženýrů a stavitelů z Kladna, kteří jsou specialisté na stavby z LEGO, opět prokázali své mistrovství, když postavili plně ovladatelný model vozu McLaren P1 v životní velikosti.


Volkswagen a jeho čínský partner chtějí zavřít závod v Číně, kde se vyrábí i Škoda

Německý automobilový koncern Volkswagen a jeho nejstarší čínský partner SAIC Motor plánují v reakci na slábnoucí poptávku po automobilech se spalovacími motory uzavřít nejméně jeden závod v Číně. Společný podnik obou automobilek SAIC Volkswagen Automobile se připravuje na to, že příští rok uzavře továrnu ve městě Nan-ťing, kde se vyrábějí vozy Volkswagen Passat a Škoda a jehož roční kapacita je 360 tisíc vozů. S odvoláním na informované zdroje...


Leclerc opět vládne Baku! Čtvrté pole position v řadě!

Charles Leclerc z Ferrari se v Baku stal králem kvalifikace, když si připsal čtvrté vítězství v řadě! O pouhých 321 tisícin sekundy porazil Australana Piastriho z McLarenu, zatímco jeho týmový kolega Carlos Sainz obsadil třetí místo.


PROHLÁŠENÍ PO KVALIFIKACI V BAKU: Všichni čekají nepředvídatelný závod

Obvyklá prohlášení byla tentokrát očekávána s velkým napětím - jak popíše Norris své selhání, Albon chybu týmu a Alpine dosavadní naprosto černý víkend?


Studie tvrdí: "Blíží se velký obrat." Očekává se rostoucí poptávka po elektroautech – věříte tomu také?

Odborníci předpovídají, že už brzo dojde k zásadnímu zlomu v elektromobilitě. Jak k tomuto závěru dospěli?Souvisejicí články Příští auto si už možná nekoupíte. Budete si ho předplácet BMW už neví, jak více podpořit prodeje elektromobilů: bláznivý nápad jejího manažera je vyhradit pruh na dálnici Šéf tradiční automobilky uznal vážnou chybu: elektromobily jí dávají zabrat – prodeje nejdou Kolik let nebo kilometrů vydrží elektromobily? Klíčem je...


Nehoda kamionu ucpala D1: Řidič zřejmě usnul a skončil v příkopu. Tvoří se dlouhé kolony

Kvůli vyproštění nákladního vozidla s přívěsem po noční nehodě je zavřená dálnice D1 u Devíti křížů ve směru na Brno. Nehoda se stala kolem 02:30, řidič zřejmě usnul a narazil do pravých svodidel, řekl ČTK policejní mluvčí Pavel Šváb. Kamion začala odtahová firma vyprošťovat kolem 05:15, v místě se tvoří kolony.


McLarenu a stavebncici LEGO se povedl husarský kousek: F1 jezdec usedl za volant modelu, který pochází z Česka!

LEGO a McLaren spolupracují od roku 2015, což vedlo k vydání řady stavebnic, včetně modelů vozů F1 MCL36 (2022) a MP4/4, který patřil Ayrtonu Sennovi. Jejich partnerství vyvrcholilo vytvořením repliky LEGO Technic legendárního hypersportu McLaren P1 v reálném měřítku 1:1, který se dokonce objevil na okruhu Silverstone s jezdcem F1 Landem Norrisem za volantem. Za celým modelem stojí český tým.


Náhrada za pojištěné auto, které zničila povodeň: Kdy mají lidé na peníze nárok

Kvůli extrémním dešťům se rozlily řeky ze svých koryt téměř po celém Česku, na mnoha místech způsobily ničivé povodně. Zaplavené jsou i celé obce. Voda spláchla vše, co ji přišlo do cesty. Často i zaparkovaná auta. Alespoň nějakou náplastí za zničený vůz mohou být peníze z pojištění. Nestačí ale pouhé povinné ručení, majitel musí být připojištěný. Deník připravil seznam nejdůležitějších otázek o odpovědí na toto téma.


Elektrokolo není pro pěší turistiku. Sportovní gigant proto vymyslel elektrické turistické kalhoty

Zdá se, že pěší turistika není v době elektrokol tak úplně in. Ale možná se to může rychle změnit. Dokládá to zajímavý vynález pro turistiku v horách. Turistické kalhoty využívající technologické zařízení na podporu svalů nohou by mohly být hitem příštích let.Souvisejicí články Tip: tato neprávem opomíjená bezpečnostní funkce WhatsAppu je zbytečně skrytá – aktivujte si ji Tip: Nedoceněná - tato klávesová zkratka šetří spoustu času Hrozí u vás...


Doprava v Praze: Do širšího centra loni denně vjelo 250 tisíc aut! Jaký most je v metropoli nejvytíženější?

V loňském roce v Praze přibylo meziročně 43.975 aut na více než 1,3 milionu vozů. Většina jsou osobní automobily. Řidiči najezdili po metropoli loni 23,17 milionu kilometrů, což je o asi 355.000 kilometrů meziročně víc. Nejvytíženější komunikací byl stejně jako předloni Barrandovský most, který denně přejedena 140.000 aut. Vyplývá to z dopravní ročenky Technické správy komunikací (TSK) za rok 2023, kterou má ČTK k dispozici.


Špion MI6, jehož zmizení bylo záhadou: Při opětovné prohlídce jeho bydliště byla na gauči nalezena kostra

Peregrine Henniker-Heaton zmizel více než před půl stoletím. Jeho zmizení bylo opravdovou záhadou. Nyní se objevila informace o nálezu kostry na jeho gauči, která údajně patří jemu. Pojďme se na tuto záhadu podívat blíže.


Hodnocení 96 %! Opravdová rozlučka s Top Gearem má fenomenální ohlasy

Slavná trojice se podle reakcí diváků rozloučila skutečně ve velkém stylu. Kritici to tak jednoznačně nevidí.


Ideální auto pro vás podle vašeho znamení zvěrokruhu

Chcete si koupit auto, ale jste zahlceni nabídkou? Nehledejte nic jiného než hvězdy. Webová stránka PureWow sestavila zajímavý seznam zajímavý seznam znamení zvěrokruhu a jejich dokonalých aut. Klikněte na galerii a podívejte se, co si pro vás hvězdy připravily v oddělení aut.


Expert o zatopených vozidlech

Expert o zatopených vozidlech


Android 15 přichází do aut: všechny nové funkce systému Android Automotive

Android Automotive bude brzy aktualizován na základ Android 15 a řadu exkluzivních vylepšení pro automobily.


Policisté v autě zabili při srážce mladou ženu. Na magistrále s majákem honili tuningáře

Při srážce policejního auta s dalším vozem v Praze 2 v noci na pátek zemřel jeden člověk a další čtyři lidé byli zraněni. Policisté v danou chvíli pronásledovali rychle jedoucí auto, sdělil policejní mluvčí Jan Daněk. Okolnosti nehody a míru zavinění podle něj vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Podle záchranné služby při nehodě zemřela dívka. Dva muži a jedna žena utrpěli středně vážná zranění a jeden muž byl zraněn lehce.


Vyprošťovací tank i stroj řízený na dálku. Hasiči k boji s vodou připravují speciální vozidla

Hasiči jsou připraveni na všechno – na zřícené domy, spadlé mosty, podemleté silnice i na záchranu a evakuaci stovek lidí z postižených oblastí. V pohotovosti je i záchranný útvar v Hlučíně se speciální technikou. Čeká se jen na povel vyjet a zachraňovat lidi i majetky.


Jak snížit riziko nehody na mokré silnici

Jak snížit riziko nehody na mokré silnici


Tramvaje a jejich historie po celém světě

Tramvaje, známé také jako tramvaje a trolejbusy, přepravují lidi po celém světě již od konce 19. století. Největšího rozmachu dosáhly ve 20. letech 20. století, kdy jich v Evropě, Americe a Austrálii jezdilo více než 3 000. Poté se však objevil osobní automobil, který se stal vážným konkurentem a způsobil úpadek tohoto druhu dopravy. Naštěstí pro milovníky tramvají se v roce 2000 vrátily a byly postaveny stovky nových systémů. Chcete se dozvědět více o historii tramvají? Pak se podívejte do galerie!


ČTÚ: Mobilních vysílačů s poruchou kvůli záplavám do dneška ubylo ze 700 na 300

Praha - Počet mobilních vysílačů, které měly v souvislosti se záplavami nebo extrémním počasím poruchu, se do dneška snížil z víkendových 700 na 300. Tyto stanice jsou stále bez připojení k elektrické síti a jsou napájené z baterií nebo dieselových agregátů. ČTK to řekla mluvčí Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) Tereza Meravá.


ČEZ naváže strategické partnerství s firmou Rolls-Royce pro modulární reaktory

Praha - Polostátní energetická společnost ČEZ naváže strategickou spolupráci s firmou Rolls-Royce při vývoji malých modulárních reaktorů. Novinářům to řekl premiér Petr Fiala (ODS), podle kterého vzala dnes vláda na svém jednání informaci od ČEZ na vědomí. Podle Fialy spolupráce otevírá možnost pro české firmy podílet se na vývoji tohoto typu jaderných zdrojů a zapojit se do globálního dodavatelského řetězce.


Poblázněná elektronika: auto místo brzdění narazilo do jiných vozidel

Elektronické asistenční systémy v elektromobilech mají usnadnit řízení – mohou však představovat i vážné bezpečnostní riziko, jak ukazuje případ jedné řidičky. Místo brzdění její vozidlo narazilo do dalších aut – a dokonce poté ještě zrychlovalo.Souvisejicí články "Plánovač nastavení" pro Windows 11 PowerToys je šikovná věcička Největší důvod k nákupu PlayStationu 5 Pro? GTA 6, shodují se experti Sluchátka Apple AirPods jako kvalitní...


Na norských silnicích už jezdí více elektromobilů než aut na benzín. Další na řadě je nafta

Už je to pár let, co elektromobily v Norsku dominují prodeji nových aut. Teď poprvé akumulátory překonávají benzín i v počtu osobních vozů, které...


V Ostravě se protrhla hráz

V Ostravě se protrhla hráz


Velký spor moderátorů Top Gearu pokračuje. Clarkson se znovu pustil do kauzy Tesla

Stačil jeden komentář a máme tady vyhrocený spor mezi dvěma bývalými moderátory pořadu Top Gear.


Chytrá váha za hubičku. Xiaomi Mi Smart Scale 2 koupíte jen za 299 Kč

Chcete-li dlouhodobě sledovat, jestli hubnete, přibíráte nebo se držíte na stejné hmotnosti, vyjde vás to jen na 299 Kč. Právě tolik momentálně stojí chytrá...


Řidiči pozor, Německo ani Slovensko už neuznává všechny druhy zimních pneumatik

S blížícím se koncem léta si již mnoho řidičů domlouvá termín výměny pneumatik v servisu. Od 1. října se však v Německu a na Slovensku některé již nebudou počítat mezi schválené zimní pneumatiky. Konkrétně jde o ty se symbolem M + S (bahno a sníh). V Česku je bude nadále možné používat.


Smrt mladé dívky v Praze: Policisté honili tuningáře a srazili se s osobákem

K obrovskému neštěstí došlo v noci na pátek v Praze. Po srážce s policejním autem zemřela mladá dívka. Policisté ve chvíli, kdy došlo k tragickému střetu s civilním vozem, jeli se zapnutými majáky a honili tuningová auta. Následně narazili do osobáku, ve kterém jelo pět lidí. Spolujezdkyni zaklíněnou ve vozidle se zástavou srdce 30 minut oživovali, následkům zranění podlehla.


Pád Volkswagenu: prodeje klesly o půl milionu aut, v ohrožení je na 30 tisíc míst

Krize, které čelí německá automobilka Volkswagen, by mohla u našich sousedů ohrozit až 30 tisíc pracovních míst v Německu. Podle místních médií má firma kvůli propadu prodejů zrušit značnou část pracovních pozic, což by mělo dopad na několik výrobních závodů. To by znamenalo, že je ohroženo téměř každé čtvrté pracovní místo VW v Německu, píše deník Bild nebo měsíčník Manager Magazine.


Vzácný chybotisk československé známky se v Praze vydražil za čtyři mil. Kč

Praha - V Praze se dnes vydražil vzácný chybotisk známky Osvobozená republika s vyznačenou hodnotou "50/50h Doplatit" za více než čtyři miliony korun. Na aukci se dražilo více než 3500 filatelistických položek. Aukční dům Burda Auction o tom informoval v tiskové zprávě.


Letní flashback s VELO Strawberry Ice

Variace příchutí oblíbených nikotinových sáčků VELO nyní rozšiřuje chladivě podmanivá Strawbery Ice. Jsou to právě jahody, které u většiny z nás vyvolají vzpomínky spojené s letní pohodou. Proč si ji tedy nedopřát i tzv. po sezoně? Novinka VELO je k dispozici všem dospělým uživatelům nikotinových alternativ ve dvou intenzitách – jemnější s názvem MELLOW v mini sáčcích či intenzivnější ORIGINAL.