ŠPION MI6, JEHOž ZMIZENí BYLO ZáHADOU: PřI OPěTOVNé PROHLíDCE JEHO BYDLIšTě BYLA NA GAUčI NALEZENA KOSTRA

 

Peregrine Henniker-Heaton zmizel více než před půl stoletím. Jeho zmizení bylo opravdovou záhadou. Nyní se objevila informace o nálezu kostry na jeho gauči, která údajně patří jemu. Pojďme se na tuto záhadu podívat blíže.

MI6 zastával důležitou funkci

Uvádí se, že tento agent MI6 sloužil u britské zpravodajské služby během druhé světové války. Jeho pravé jméno bylo sir Peregrine Henniker-Heaton.

Také měl na starosti bezpečnost v Palestině a zastával funkci velitele Královského letectva. Za dobu jeho služby na něho byly spáchány tři pokusy o atentát. Všechny tři však přežil, unikl jim.

Mohlo by vás zajímat: I světoznámí spisovatelé donášeli: Pět nejtajnějších faktů o tajných špionech

V roce 1958 se šířila zpráva, že odešel do důchodu. Jeho rodina, která se po jeho následném zmizení stala amatérskými detektivy, si ale touto informací nebyla zcela jistá.

Nevěřili jsme, že se vzdal své zpravodajské práce,

sdělila svou domněnku. Po jeho zmizení nevěřila, že šlo o náhodu, a tak, v domnění, že ho někdo musel zavraždit, pátrala, co se skutečně stalo.

Nenašli ho, přestože byl dům důkladně prohledán

Agent byl nahlášen jako pohřešovaný 5.10.1971, tehdy ve věku 68 let. Den prý začal tím, že své manželce oznámil, že se odebírá na ranní procházku. Jakmile se nevrátil, rodina pojala podezření, že byl zavražděn zahraničními agenty.

Nyní se ale ukazuje, že jeho tělo celou dobu leželo v jeho pracovně na západu hlavního města Velké Británie, Londýna. Vyšetřovací jednotky ale v té době uvedly, že jeho dům byl prohledán skrz naskrz a žádné tělo se nikde nenalezlo. Nyní vrchní vyšetřoval vyjádřil své zklamání z toho, že dům nebyl prohledán tak důkladně, jak se původně věřilo.

Jistou záhadou ale je, že tělo agenta se nalezlo v místnosti, která byla zamčená. Nyní se vedou dohady o tom, co se skutečně stalo a jak došlo k zamčení.

Video k článku ZDE

Kostru našel jeho vlastní syn

Zní to jako z detektivního příběhu. Kostru agenta našel jeho vlastní dvacetiletý syn Yvo. Kostra jeho otce byla nalezena ve stejném obleku, v jakém toho dne zmizel, v zamčené pracovně ve viktoriánské rodinné vile na předměstí Ealingu. Kostru našel ve zkroucené poloze na kraji postele.

Podle některých novin u kostry ležela prázdná láhev a modrý papír se vzkazem, který napsal pro svou manželku. Píše v něm, že svůj nynější život nezvládá a žádá ji, aby

z pohřbu nedělala velkou vědu

(doslovná citace z místních novin).

Syn, který nalezl tělo, našel i klíč k oněm zamčeným dveřím. Napřed se ale domníval, že našel staré šaty, avšak po bližším průzkumu se mu v rukách ocitl starý klíč, který pasoval do zámku dveří. Přitom policie, jak již víme, uvedla, že celou vilu prohledala, ale tělo nenašla.

V přízemí vily bydleli onen syn a manželka, ve vrchním patře byla nalezena ona kostra. Tam bydlel podnájemník, nikoli samotný agent. Je tudíž velmi zvláštní, že ani jeden ze zde bydlících nezaznamenali, že v horním patře se ukrývá agentovo tělo. Vše je ještě více dechberoucí, když vezmeme v úvahu, že ve vile navíc žili tři psi, kteří se rovněž neozvali štěkotem na znamení, že se ve vile děje něco nekalého.

Diskuze k článku

Další články

2024-09-17T09:45:12Z dg43tfdfdgfd