V čEM SE LIší POVINNé RUčENí PRO MLADé?

Proč si mladí řidiči za povinné ručení připlatí

Podle statistik pojišťoven jsou nejčastějšími viníky dopravních nehod senioři a na straně druhé právě čerství řidiči. Od této skutečnosti se také odvíjí podmínky povinného ručení pro mladé a začínající šoféry. Ti na povinném ručení zaplatí až o půlku více než zkušený vyježděný řidič.

Hlavním důvodem jsou bonusy za jízdy bez nehod, které každý pojistník postupem času sbírá za svou bezproblémovou jízdu. Dalším důležitým faktorem je také místo bydliště pojistníka. Pokud nový řidič bydlí ve velkoměstě, ve kterém slze předpokládat silnější dopravu, za povinné ručení si připlatí.

Stejně tak se při počítání cen povinného ručení zohledňují informace o vozidle. Většina mladých lidí si jako svůj první vůz pořizuje starší model, který mají tzv. „na vyježdění“. Jenže věk vozu a jeho technické parametry mají také negativní vliv na výslednou cenu pojištění.

Jak snížit cenu povinného ručení mladým řidičům

Existuje několik způsobů, jak mladým řidičům zlevnit povinné ručení.

1. Zaplacení celého ročního pojistného

Některé pojišťovny nabízejí v případě jednorázového ročního poplatku nižší ceny, než kdyby se platba rozdělila do více splátek.

2. Využití online internetového srovnávače

Při hledání nejlevnějšího pojistného je nejlepší použít online srovnávač pojištění, který vyhledá ty nejlepší nabídky během pár vteřin.

3. Uzavření povinného ručení online

Když už si srovnáte nabídky online, vyplatí se vám povinné ručení rovnou uzavřít. Na internetu totiž bývají ceny povinného ručení nižší než na pobočce pojišťovny. Nezapomeňte se ale ujistit, že konkrétní nabídka obsahuje vše, co potřebujete a že máte dobře nastavené limity krytí.

Nejlevnější povinné ručení pro mladé na pár kliknutí

Zejména mladí lidé vyrůstající v online světě rádi hledají informace na internetu a povinné ručení tam najdou také. Především pokud využijí online srovnávač povinného ručení Top-pojištění.cz, který jim rychle najde to nejvýhodnější povinné ručení pro mladé na trhu. Sjednání zvládnou také online a bez nutnosti docházení na pobočku pojišťovny. Mohou tak začít svoji kariéru řidiče snadno a rychle. A levněji.

2024-09-17T09:24:02Z dg43tfdfdgfd