DATA SBALENá NA CESTY. DO KUFRU ULTRASTAR TRANSPORTER OD WD SE VEJDE 368 TB DAT, Váží 14 KILOGRAMů

Firma Western Digital nabízí širokou paletu úložišť vhodných pro nejrůznější situace. Patří sem například i provádění geofyzikálního a seismického průzkumu...

Firma Western Digital nabízí širokou paletu úložišť vhodných pro nejrůznější situace. Patří sem například i provádění geofyzikálního a seismického průzkumu v odlehlých oblastech nebo práce v místech s pomalým připojením k internetu. Pro firmy a uživatele, kteří čelí těmto výzvám, představila nové zařízení Ultrastar Transporter.

Úložiště Ultrastar Transporter váží 14 kilogramů. Není proto překvapením, že součástí balení je kufřík pro snadnější přenášení. Jeho cílem je poskytnout spolehlivé řešení pro ukládání dat v náročných prostředích. V ideálních případech je možné ho nainstalovat do běžného racku, nicméně dá se používat i bez něj.

„Ultrastar Transporter nabízí výhodu fyzické přenosnosti, takže umožňuje nejen ukládání a správu dat na daném místě, ale lze ho převážet na jiná místa, takže dokáže zkrátit dobu přenosu rozsáhlých datových souborů z týdnů či měsíců na pouhé dny,“ uvádí výrobce.

Western Digital Ultrastar Transporter

Do zařízení lze nainstalovat disky NVMe s celkovou kapacitou až 368 terabajtů. Server je poháněn dvanáctijádrovým procesorem Intel Ice Lake Xeon 4310 a pro připojení k sítí nabízí dva ethernetové porty, každý s rychlostí až 200 Gb/s. Je osazen 128 GB operační paměti v modulech DDR4 RDIMM a pohání ho napájecí zdroj Titanium PSU s výkonem 1300 wattů.

Systém obsahuje dva disky SSD SN740 NVMe s kapacitou 2 TB zapojené do RAID 1 (tj. zrcadlení), které slouží jako spouštěcí jednotka. Zařízení dále disponuje dvěma porty USB 3.0, jedním sériovým portem DB9 a jedním portem VGA. Na desce je umístěno sedm slotů PCIe Gen4, z toho čtyř jsou x16 a tři x8.

Vnější plášť je vyroben z tvrdého plastu, přičemž hrany pouzdra vyplňují kovové nosné lišty. Kufr je vybaven dvěma západkovými mechanismy a mechanismem pro připojení zámku. Cestovní kufr lze přepravovat na kolečkách nebo pomocí dalšího držadla, díky kterému ho je možné přenášet jako klasický kufřík.

Přece to nebudete tahat přes dráty!

Western Digital uvádí, že poptávka po možnosti fyzického přenosu dat je vysoká, zejména v případě obrovských objemů, jejichž přenos přes internet by trval dny nebo týdny. Nový „cestovní kufřík“ tento problém řeší tím, že umožňuje přenos velkého objemu dat fyzickou cestou.

Ultrastar Transporter debutoval na letošní NAB Show, která právě v těchto dnech probíhá v Las Vegas, spolu s několika dalšími řešeními pro ukládání dat. Výrobce představil například několik nových paměťových karet, které posouvají rychlost a kapacitu na novou úroveň.

Produkt Western Digital Ultrastar Transporter již najdete na oficiálních stránkách výrobce, nicméně v tuto chvíli nejsou k dispozici informace o ceně ani o očekávaném datu zahájení prodejů. Co je však jisté již nyní, je tříletá omezená záruka.

Přečtěte si také:

2024-04-17T15:53:41Z dg43tfdfdgfd