Auto

Trending:


Ford reaguje na zprávy o slabém výkonu nového F1 motoru Red Bullu

Ford v roce 2026 vstoupí do Formule 1 prostřednictvím partnerství s Red Bullem, se kterým vyvíjí novou pohonnou jednotku. V zákulisí se hovoří o tom, že nebude konkurenceschopná, což americký gigant popírá.


Mercedes‑AMG C 43: Kvádro maskuje povahu divocha

Říká se jim sleeper cars. Auta, která působí celkem normálně, ale na silnici zesměšní kde koho. Dokonale maskují své neskutečné schopnosti, a to zcela záměrně. Proč vehementně křičet do světa, že umíte zrychlit na stovku pod pět sekund a v zatáčkách si povodíte i supersporty věhlasných italských značek? Důležité je to, že přesně to se děje. Stříbrn...


Proč milujeme Land Rover

Land Rover je jedním z nejikoničtějších automobilů na světě. Od svého uvedení na trh v roce 1948 se po celém světě prodaly miliony těchto odolných univerzálních užitkových vozidel. Land Rover, který byl po desetiletí také oblíbeným dopravním prostředkem členů britské královské rodiny, přesto oslovuje široké masy, kohokoli od zapálených dobrodruhů do terénu až po ty, kteří hledají bezpečné a spolehlivé SUV. Klikněte a zjistěte, proč Land Rover milujeme.


Ideální auto pro vás podle vašeho znamení zvěrokruhu

Chcete si koupit auto, ale jste zahlceni nabídkou? Nehledejte nic jiného než hvězdy. Webová stránka PureWow sestavila zajímavý seznam zajímavý seznam znamení zvěrokruhu a jejich dokonalých aut. Klikněte na galerii a podívejte se, co si pro vás hvězdy připravily v oddělení aut.


Japonská automobilka Toyota zvýšila celoroční tržby i zisk na rekord

Tokio - Japonská automobilka Toyota Motor v uplynulém finančním roce zdvojnásobila čistý zisk na rekordních 4,94 bilionu jenů (téměř 742 miliard Kč). Hospodaření podpořila vysoká poptávka po autech po skončení pandemie covidu-19 a také slabší kurz jenu. Firma, která je největším prodejcem automobilů na světě, to uvedla v dnešní tiskové zprávě. Letos však očekává pokles provozního zisku.


Dopravní peklo mezi Mostem a Plzní


VIDEO: Klimatičtí demonstranti napadli továrnu Tesla v Berlíně. Policie zatýkala a došlo i ke zranění lidí

Přibližně 800 demonstrantů se v pátek v Berlíně střetlo s policií, když se snažili násilně dostat do továrny Tesla v zalesněné oblasti.


Anitta se projíždí na motorce po Brazílii v šortkách, které skoro ukázaly příliš mnoho

Zpěvačka Anitta si užila jízdu na motorce ulicemi Rio de Janeira v Brazílii v odvážných šortkách, které skoro ukázaly příliš mnoho. The post Anitta se projíždí na motorce po Brazílii v šortkách, které skoro ukázaly příliš mnoho appeared first on Instafamosos.


Ostřikovač auta jako zbraň


Milionová mzda, kterou Jeremy Clarkson dostal za hvězdnou účast v “Clarkson’s Farm”, je odhalena

Odhadovaný plat moderátora Jeremyho Clarksona k účinkování v reality show "Clarkson's Farm" byl odhalen a částka je impozantní.


BYD pokračuje v útoku na Evropu. Chystá superlevný elektromobil a rozšíření výroby

Čínská automobilka BYD zvažuje výstavbu další továrny v Evropě. Uvede také superlevný elektromobil.


VIDEO: TOP elektrokola, která vás nezruinují. Komponenty Shimano, GPS a automatické řazení

Uvažujete o elektrokole? Tak se s námi pojďte podívat, jakými vymoženostmi mohou být vybavena, aby vaše jízda byla opravdu maximálně pohodlná. Mimo jiné mají komponenty Shimano, GPS, automatické řazení, baterii s dojezdem až 200 km… A samozřejmě si řekneme i něco k jejich výběru. Ucelená kolekce elektrokol v kategoriích horské, krosové, trekingové, městské, skládací. Celkem 120 modelů. V nabídce jsou elektrokola pro muže i ženy, v různých...


Prozkoumejte svět z gauče: Virtuální cestování vám otevře dveře do neznámých končin

Cestování je prý takové, jací jsou lidé, s nimiž cestujete. Něco pravdy na tom bude, protože právě na cestách se velmi často projeví pravá povaha člověka. Dalajláma prohlásil, že bychom měli alespoň jednou za rok navštívit místo, kde jsme nikdy předtím nebyli. Neznamená to ale, že musíte kvůli tomu jet na opačný konec světa. Stačí se podívat jen do svého okolí. I tam se určitě najdou místa, jež jste ještě nenavštívili. A americký politik Irwin...


Technické muzeum v Brně vystavuje desítky motorek, ukazuje jejich proměny

Brno - Technické muzeum v Brně letos věnuje zvláštní pozornost motocyklům. Po výstavě anglických historických motorek značky Ariel se návštěvníkům ve středu otevře nová výstava s názvem Motocykl v proměnách času. Tvoří ji více než 60 exponátů. Ukazují, jak se motorky od začátku 20. století vyvíjely po technické i designové stránce a jaké nacházely využití.


Muzeum tanků ve Smržovce k výročí konce války poprvé ukázalo repliku Tigera

Smržovka (Jablonecko) - Muzeum obrněné techniky ve Smržovce na Jablonecku dnes návštěvníkům poprvé ukázalo nedávno získanou repliku těžkého tanku Tiger I, který německá armáda používala za druhé světové války. Premiérově v tomto roce nabídlo i jízdy tanky. Muzeum tím chtělo připomenout, že dnes uplynulo 79 let od konce druhé světové války.


Rozhovor | Zájem o korejské a čínské automobily dramaticky roste. Češi ztrácí zájem o francouzské a italské značky

Roste počet prodejů ojetých vozů, dynamika tohoto růstu bude akcelerovat, především díky očekávaným klesajícím úrokovým sazbám a vyšším cenám nových automobilů. Nejprodávanějšími vozy současnosti jsou vozy Škoda Octavia v hatchback provedení. Roste zájem o korejské a čínské automobily, klesá zájem o francouzské a italské značky. O vývoji trhu jsme si povídali s generální ředitelkou a předsedkyní představenstva AURES Holdings, provozovatel sítě...


USA zvýší cla u řady zboží z Číny, u elektromobilů na 100 procent

Washington/Peking - Spojené státy zvýší cla na dovoz elektromobilů z Číny z 25 na 100 procent, oznámila dnes administrativa prezidenta Joea Bidena. Zvýší se také cla na dovoz počítačových mikročipů, solárních článků, baterií, kritických minerálů, zdravotnických produktů, některých výrobků z oceli a hliníku, stavebních jeřábů a na mnoho dalších položek. Čínu rozhodnutí silně znepokojuje, proto přijme rozhodná opatření na ochranu svých práv a...


Pohonné hmoty zlevnily. Cena benzinu klesla pod 40 korun za litr

Ceny pohonných hmot navzdory nástupu motoristické sezóny v uplynulých dnech klesaly. Litr benzinu se po necelém měsíci vrátil pod hranici 40 korun, když zlevnil o 21 haléřů na 39,98 Kč za litr. Nafta zlevnila o 34 haléřů na 38,27 Kč za litr.


Přijímačky 2024: Kde hledat výsledky, kdy budou, jak na druhé kolo a odvolání

Velký den se blíží. Už ve středu 15. května zveřejní organizace CERMAT výsledky prvního kola přijímacích zkoušek na střední školy. Uchazeči a jejich rodiče je najdou jak v elektronickém systému DiPSy, tak na webových stránkách a informačních deskách škol. Neúspěšní uchazeči mohou zároveň vyhlížet termín druhého kola, systém jim umožní vidět přehled škol s volnými místy. Kde najdete důležité informace, jaké jsou závěrečné termíny a co si pohlídat...


Členové Filmka Stunt Team získali cenu Taurus, kaskadérského Oscara

Praha - Členové české kaskadérské skupiny Filmka Stunt Team Jindřich Klaus a Martin Semerád získali cenu Taurus v kategorii Nejlepší akční scéna s vozidlem. Ocenění převzali za výkon v americkém filmu Vyproštění 2 australského režiéra Sama Hargraveho. Vítěze takzvaných kaskadérských Oscarů o víkendu oznámili na slavnostním vyhlášení v Hollywoodu. ČTK o tom informoval šéf společnosti Filmka Stunt Team Robert Lahoda.


Chystají se vaši prarodiče autem na dovolenou? Před cestou je připravte, radí dopravní expert

Vzhledem ke stárnutí populace se zvyšuje počet seniorů s řidičským průkazem. V roce 2023 jím u nás podle údajů Českého statistického úřadu disponovalo přes 1,53 milionu lidí, což představuje přibližně čtvrtinu všech osob oprávněných k řízení. Bohužel ale rostou i počty nehod, které zavinili řidiči ve věku nad 80 let. Dopravní expert a mluvčí Ústředního automotoklubu České republiky (ÚAMK ČR) Igor Sirota v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS...


Ogier je novým rekordmanem Portugalské rallye, vyhrál 60. závod v kariéře

Matosinhos (Portugalsko) - Osminásobný mistr světa Sébastien Ogier vyhrál Portugalskou rallye a ziskem šestého triumfu se stal samostatným rekordmanem soutěže. Čtyřicetiletý francouzský jezdec Toyoty zároveň vybojoval jubilejní 60. vítězství v mistrovství světa v kariéře. Právě v Portugalsku slavil v roce 2010 poprvé. V závěrečném dnu si o jedno místo polepšil Martin Prokop a za volantem fabie obsadil čtrnácté místo.


Jízda s vozem Bugatti: Výkon, krása a lesk

Nádherně navržený a precizně zkonstruovaný vůz Bugatti je posledním slovem v oblasti špičkových automobilů. Ve dvacátých a třicátých letech 20. století slavila společnost úspěchy v závodních závodech a stejného věhlasu dosáhla i se svými silničními vozy, které byly postaveny bezkonkurenčním, uměleckým způsobem a byly známé svou spolehlivostí. V polovině devadesátých let minulého století se Bugatti prosadilo jako jedna z nejluxusnějších automobilových značek na světě a dnes je vlastnictví vozu Bugatti symbolem nejvyššího postavení. Prohlédněte si tuto galerii a projeďte se historií jedné z nejkrásnějších automobilových značek na světě.


Tesla prodává ocelové kladivo CyberHammer. Spíše než na stavbu zamíří do sbírek a s násobnou cenou na eBay

Kromě aut a robotů prodává Tesla i více či méně zajímavý merch. Některé jsou obyčejné a od konkurence se liší pouze logem, jiné jsou opravdový bizár, nad kterými zůstává rozum stát.


Spáleniště... Příběhy hasičů: Žhář zapálil Lamborghini


Auto s pohonem 4x4? Nic zvláštního. Prozkoumejte ale koncept bicyklu 2x2

Výrobci jízdních kol se snaží zaujmout. V případě elektrokol k tomu mají více možností. Jednou z nich je pohon na obě kola. Jak ho řeší a jaké výhody tato koncepce má? Souvisejicí články Zákaz telefonů na školách: překvapivé výsledky na zdraví mladých dívek 1,7 milionu Čechů má špatné digitální zdraví. Takhle si ho změříte zdarma Nový iPad Pro (2024) je brutální mašina: dali byste ale 80 000 Kč za tablet? Mohli jste ho mít také: superpočítač se...


Jarní výkyvy teplot mají neblahý vliv na funkci motoru. Řešit to lze jednoduše

Ráno zima a odpoledne už to není ani na mikinu, k tomu silné deště, vítr a máme jarní počasí jak vyšité. Stejně jako nám i autům takové výkyvy neprospívají a bez řádné péče často vedou až k poškození motoru. Jak tomu předejít?


Samohýl Škoda Team obhájil na Kopné prvenství

Podruhé v řadě se zapsal do statistik vítězů Rallysprintu Kopná Samohýl Škoda Teamu a posádka Adam Březík – Ondřej Krajča. S vozem Škoda Fabia RS Rally2 nechali tentokrát za sebou tradičního rivala Dominika Stříteského a navrátilce Tomáše Kostku.


Nehoda dvou kamionů v Praze skončila smrtí