ZA VOLANT JEN SE 4 PROMILE: POLICISTé TřIKRáT PřISTIHLI STEJNéHO OPILCE

Vyjet na přeplněné silnice ve střízlivém stavu se zřejmě obával muž (49) z Tišnovska. Před jízdou se řádně posilňoval alkoholem. Policisté ho naštěstí odhalili dřív, než jeho jízda skončila nějakým neštěstím. Za volantem ho přistihli v rozmezí několika dnů hned třikrát a vždy nadýchal kolem čtyř promile alkoholu!

„Muž na sebe upozornil nápadně podezřelou jízdou ulicemi Tišnova. Při kontrole se netajil s tím, že před jízdou popíjel. Hlídce se pochlubil vypitými nejméně osmi pivy,“ řekl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Drsná pomsta policistů: Nepoučitelnému řidiči zabavili auto

Auto zabavili, ale vrátil se

Policisté vzápětí museli uznat, že rozhodně nešlo o plané chlubení. „Při dechové zkoušce mu přístroj ukázal 3,84 promile. Zadrželi mu proto řidičský průkaz a zakázali další jízdu,“ pokračoval mluvčí policie.

Ale to opilci nestačilo. O necelou hodinu později se na místo vrátil a okamžitě se zasunul za volant svého fordu a z místa se snažil odjet. „Policisté ho znovu zastavili a zjistili, že má prakticky stejné hodnoty alkoholu, jako v prvním případě. Hlídka muže proto zadržela a nechala střízlivět v policejní cele,“ upozornil na pohostinnost policistů Malášek.

Na trojnásobný zákaz řízení kašle: Strážníci muži auto zabavili a zamkli do skladu Sotva však muž vystřízlivěl, uvědomil si, že se musí nějak dostat domů. Opět si pořádně „přihnul“ a vydal se ke svému autu. „Při silniční kontrole nadýchal závratných 4,25 promile alkoholu. Opět tak střízlivěl v policejní cele. Kromě toho jsme mu zabavili auto. Soud nyní rozhodne o dalším osudu opilce i auta,“ dodal mluvčí policie.

VIDEO: Smutný rekord opilého ukrajinského šoféra v Brně – 3,86 promile.

2024-09-04T08:39:25Z dg43tfdfdgfd