TěžKá NEHODA NA D46. DO STOJíCíHO AUTA S šIPKOU VLETěLA DODáVKA, PřI STřETU SE ZRANILO PěT LIDí

Pět lidí utrpělo v pátek ráno zranění při nehodě dodávky a auta s pojízdným dopravním značením na dálnici D46 u Vranovic-Kelčic ve směru na Prostějov. Do stojícího auta s takzvanou šipkou narazila zezadu dodávka, přední část vozu má zdemolovanou. U nehody zasahovali zdravotničtí záchranáři i hasiči, sdělila mluvčí hasičů Lucie Balážová. Dálnice byla zhruba tři hodiny uzavřena, nyní je již zcela průjezdná, uvedla policie.

Podle dopravních informací policie se nehoda stala v 07:35 na kilometru 16,7 na trase Vyškov – Olomouc. Podle policejního mluvčího Libora Hejtmana byl alkohol u řidičů na místě testem vyloučen. „Řidič dodávky, ve které cestovali cizinci, nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu komunikace a narazil do odstaveného dopravního značení, takzvané šipky, správy silnic. Z dodávky byl zraněn řidič i čtyři spolujezdci, z preventivních důvodů byl převezen do nemocnice i řidič vozidla připojeného k dopravnímu značení,“ řekl Hejtman.

ČTĚTE TAKÉ: Řidiči si s parkováním v kopci často nevědí rady. Instruktor autoškoly popsal, jak na to

Pracovníci údržby na místě podle informací CNN Prima NEWS prováděli čištění kanálových vpustí. Dodávka podle nich jela daleko rychleji než 80 kilometrů za hodinu, která byla v úseku po dobu prací nařízena.

Dálnice ve směru na Olomouc byla po dobu záchranných prací uzavřena, poté byl v místě nehody zprůjezdněn pravý jízdní pruh. Před 11:00 se podařilo dálnici zcela otevřít. Podle mluvčího záchranné služby Břetislava Bolarda utrpěli lidé většinou lehká zranění, šlo o pohmožděniny a poranění hrudníku.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nová Inspekce silniční dopravy si posvítí na auta ve špatném technickém stavu. Bude pokutovat

2024-09-06T08:32:43Z dg43tfdfdgfd