SPORTOVEC ROKU Z LEVIC ZAHYNUL PO NáRAZU AUTA DO STROMU. MLADý řIDIč SE VYHýBAL DIVOKé ZVěřI

Děsivá autonehoda si v neděli na Slovensku vyžádala jeden život. Dvacetiletý judista Martin, který se dokonce v minulosti stal i regionálním sportovcem roku, našel smrt na místě spolujezdce. Mladý řidič se podle policie snažil vyhnout divoké zvěři a ve vysoké rychlosti narazil do stromu. Dechová zkouška dopadla negativně, přesto se nevyhne stíhání za trestný čin usmrcení. O případu informovala policie.

Tragická nehoda se stala v neděli mezi obcemi Nový Tekov a Malé Kozmálovce v Nitrianském kraji krátce po desáté hodině večer. „Řidiči vozu Peugeot 406 pravděpodobně vběhla do cesty lesní zvěř a při snaze se jí vyhnout strhl volant a sjel mimo silnici, kde narazil do stromu. Ve vozidle se kromě řidiče nacházela ještě jedna osoba,“ uvedla policie Nitrianského kraje na svém Facebooku.

ČTĚTE TAKÉ: Serpentiny smrti zmizí. Silničáři narovnají nebezpečný úsek u Bečova nad Teplou

Zasahující hasiči a záchranáři ihned po příjezdu začali s vysvobozováním zaklíněných osob z havarovaného vozidla prostřednictvím hydraulického nářadí. „Záchranáři na místě ošetřili 20letého muže s úrazem dolní končetiny, který odmítl transport do nemocnice,“ uvedla mluvčí Krajského ředitelství policejního sboru záchranné služby Petra Klimešová.

Pro spolujezdce byla nehoda ovšem fatální. „Utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl,“ popsala Klimešová. Řidiče podrobili zkoušce na alkohol, výsledek byl negativní.

Dvacetiletý Martin se v minulosti úspěšně věnoval judu, v roce 2018 získal cenu Sportovec roku města Levice. „Trénoval u nás od deseti let a měl úspěchy. Byl to velmi fajn kluk, každý ho měl rád. Neměl to v životě jednoduché. Když mu bylo 12, zemřela mu matka,“ prozradil pro Nový Čas předseda judo klubu Levice Ludvík Kossúth.

„Na místo se dostavila hlídka policie a nehodová služba, kteří zajistili řízení dopravy. Po příjezdu soudního znalce byla vozovka zcela uzavřena z důvodu zajišťování stop. Všechny záchranné složky zasahovaly téměř tři hodiny a cesta byla opět průjezdná krátce před jednou hodinou,“ popsala mluvčí Krajského ředitelství Hasičského a záchranného sboru Michaela Gundová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Řidiči aut ohrožovali kamion, který ujel od nehody. Záběry ukazují konflikt na Olomoucku

2024-03-26T15:36:24Z dg43tfdfdgfd