SMRT KREJčíKOVé (†41) NA RALLYE ŠUMAVA. SBíRKA NA POHřEB, VšE INVESTOVALA DO AUTA

Po smrti závodnice a navigátorky rallye Aleny Krejčíkové, které se stala osudná nehoda při soutěži Rallye Šumava Klatovy, vznikla na platformě "Znesnáze" sbírka na podporu její rodiny.

Sobota 20. dubna se zapíše do dějin české rallye opět černým písmem. Den, kdy během Rallye Šumava Klatovy havarovala posádka vozu č. 55 – manželé Krejčíkovi.

Sympatická Alena Krejčíková závodila v týmu se svým manželem, který vůz vždy i v osudný den řídil. Do závodění vkládali údajně většinu financí, proto nyní její rodina potřebuje pomoc.

Přispěním do sbírky pomůžete i s posledním rozloučením s Alenou Krejčíkovou, protože rodina nyní nemá díky těžké finanční situaci ani na její pohřeb.

Rodina prožívá nyní velmi těžké chvíle. „Alena rozdávala lásku a tuny pozitivní energie kudy prošla. Věřila v dobro, co je v lidech. Nikdy za život o nikom neřekla nic špatného a nikdy nikoho nesoudila. Byla bojovnice, která nikdy nic nevzdala a všemu se stavěla čelem a hrdě. Závodní kariéru jsme spolu započali před 11 lety. Byla navigátor s velkým N. Dokázala z nás vytáhnout maximum,“ řekl o své ženě Krejčík.

Za celou kariéru měli partneři prý jen dvě nehody, ta poslední se však pro Alenu stala osudnou. Krátce po převozu do nemocnice podlehla těžkému poranění hlavy. 

K tragické nehodě došlo v sobotu krátce odpoledne. "U obce Strážov řidič s vozidlem Subaru Impreza z dosud přesně nezjištěných příčin vyletěl s vozidlem mimo trať do pole," řekl o víkendu policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Organizátoři následně zbytek soutěže zrušili.

Podle mluvčí plzeňské záchranné služby Marie Svobodové utrpěla spolujezdkyně velmi vážná zranění a byla v bezvědomí a se zajištěnými dýchacími cestami po resuscitaci transportována letecky do Fakultní nemocnice Plzeň - Lochotín.

V nemocnici ale svým zraněním nakonec podlehla.

Smrtelná nehoda poznamenala domácí šampionát v rallye po téměř jedenácti letech. V říjnu 2013 zemřel při nehodě na Rallye Příbram spolujezdec Ján Jinderle junior. O rok později zahynul jezdec Miloš Vágner na Rallye Krkonoše, která se jela jako volná soutěž.

Ti, kteří chtějí rodině pomoci, mohou přispět na tomto odkazu: https://www.znesnaze21.cz/sbirka/navigatorka-rallye-tragicky-zahynula-pomozme-pozustalym

2024-04-24T18:04:09Z dg43tfdfdgfd