PůVODNí ZáPLETKA GLADIáTORA 2 JE šíLENá. JAK MěL MAXIMUS VSTáT Z HROBU?

V listopadu uvidíme dalšího Gladiátora, kde si dospělý syn Maxima Decima Meridia sám vyzkouší líté boje v písečné aréně. Přitom jsme mohli mít dvojku 24 let starého historického hitu Ridleyho Scotta o poznání dříve, dokonce i s původním hrdinou. Jen by to bylo celé trochu šílenější.

Ridley Scott se v rozhovoru pro Empire rozpovídal o původních plánech na Gladiátora 2, do něhož chtěl přivést jeho hlavní hvězdu, Russella Croweho coby Maxima Decima Meridia, otce zavražděného syna, manžela zavražděné ženy, který měl svou pomstu. Problém je, že při té pomstě zemřel, pro odhodlaného filmaře z ranku Ridleyho Scotta to ale neznamená překážku.

Čtěte také: Gladiátor vám lhal. Císař Commodus ve skutečnosti dopadl mnohem hůř

Kontrakt na Ježíše

„Měl jsem jeden dobrý nápad, takový komiksový. Jsem docela na komiksy. Co když se umírající válečník stane portálem pro Maxima, jenž se vrátí mezi živé?“ Svůj nápad probral s Crowem i scenáristou Nickem Cavem a oběma to přišlo jako dobrý nápad. Cave dokonce na základě tohoto nápadu napsal scénář s názvem Gladiator 2: Christ Killer.

Jak název napovídá, Maximus se vydrápe z očistce skrze mrtvolu padlého válečníka s jasným úkolem – zabít Ježíše Krista. Nick Cave prezentoval svůj scénář studiu DreamWorks, a to PŘEKVAPIVĚ řeklo ne. Dvojky Gladiátora se proto dočkáme až letos, a to s mnohem méně ujetým námětem. V hlavních rolích se objeví Paul Mescal, Denzel Washington, Pedro Pascal, Connie Nielsen nebo Djimon Hounsou.

Video: Trailer filmu Gladiátor

Zdroje: Geek Tyrant/Empire

2024-09-06T09:54:44Z dg43tfdfdgfd