POHODLNé ONLINE SLUžBY PříMO Z VOZIDLA: VE šKODOVKáCH SI BRZY ROVNOU Z AUTA ZAPLATíTE PARKOVNé NEBO NAčERPANé PALIVO

Moderní vozy často nabízejí různé formy online konektivity a online služeb, které přinášejí další funkce. Jedná se například o

  • Infotainment systém - můžete streamovat hudbu a videa, používat online mapové služby nebo si zobrazit informace o počasí a dopravě.
  • Navigace - získáváte nejnovější informace o dopravě, probíhá aktualizace map a lze najít nejlepší cestu na základě aktuálního provozu.
  • Hlasové asistenty – pomocí Apple CarPlay nebo Android Auto lze ovládat funkce vozu pomocí hlasových příkazů a přístupovat k různým online službám a aplikacím, včetně hlasového vyhledávání, přehrávání hudby nebo zasílání zpráv.
  • Telematika - využití online konektivity k monitorování stavu vozidla, sledování jízdních dat, získávání upozornění na údržbu a poskytování asistence v případě nehody.
  • Vzdálené ovládání vozidla prostřednictvím mobilní aplikace – lze tak například zamknout/odemknout auto, zapnout klimatizaci předem nebo zkontrolovat stav baterie u elektrického vozidla.

K průkopníkům těchto služeb patří značky jako Tesla, Mercedes-Benz, BMW nebo Audi.

Nové služby ze Škoda X

Mezi předními automobilkami se ale neztrácí ani Škoda Auto. Ta aktuálně transformovala své inovační centrum DigiLab (nově ho nazývá Škoda X) na vývojové středisko, které se zaměřuje na zavádění nových digitálních služeb do skutečně reálného světa. Důkazem jsou novinky, které osloví řadu zákazníků a uživatelů škodovek.

Pay to Park

Jak název napovídá, jde o pohodlné placení za parkování ve městech. Služba sama identifikuje použitou parkovací zónu a automaticky zpracovává platbu za parkování přímo z infotainmentu vozu. Pokud se zákazník zdrží, může si snadno prodloužit dobu parkování pomocí aplikace MyŠkoda Essentials. Pay to Park je momentálně k dispozici ve Skandinávii, Německu, Belgii, Rakousku, Švýcarsku a Itálii. Nově se služna rozbíhá i v České republice a příští rok by měla začít fungovat v dalších evropských zemích - ve Španělsku, Francii, Nizozemsku, Slovinsku a Maďarsku.

Pay to Fuel

Obdobná služba umožňující platbu za načerpané palivo na benzínových pumpách. Využívá systém GPS vozu ke zjištění lokace během zastávky na tankování a jednoduše se zákazníka zeptá na číslo použitého čerpacího stojanu. Pay to Fuel pak automaticky provede platbu, aniž by zákazník musel chodit k pokladně. Je to zatím novinka, spouští se v Německu, Dánsku a Lucembursku, do konce roku by měla fungovat v Nizozemsku, Belgii, Rakousku a Švýcarsku. V České republice by se mohla objevit příští rok. Hodně záleží na jednání s provozovateli čerpacích stanic a řetězců.

Díky službě Pay to Fuel mohou zákazníci provádět bezpečné bezhotovostní platby za tankování přímo z infotainmentu vozů Škoda. Zdroj: Auto Škoda

Pay to Park a Pay to Fuel využívají k platebním transakcím kreditní kartu uloženou v infotainmentu vozu.

Další užitečné služby

Digitální certifikát Škoda poskytuje majitelům škodovek kompletní přehled dat o jejich voze v rámci funkce Vzdálený přístup ve službě Care Connect. Hodí se to zejména v případě prodeje vozu. Údaje zahrnují identifikaci vozidla, technické parametry, aktuální počet najetých kilometrů, případný předplacený servis a prodloužení záruky a také servisní historii. Majitelé se tak mohou kdykoli dostat k informacím o svém vozidle, aniž by museli navštívit prodejce a platit za každý vytvořený certifikát. Digitální certifikát ukládá ujeté kilometry vozidla vždy každý týden od okamžiku aktivace Vzdáleného přístupu v rámci služby digitálního propojení s vozem Škoda Connect. Tato služba je dostupná na všech evropských trzích.

A pro ty, kterým nevadí trocha šmírování

S aplikací Nabídky mohou řidiči škodovek dostávat informace o výhodných nabídkách od partnerů. Vše se ale děje na základě sledování údajů o vozidle. Zdroj: Auto Škoda

Aplikace Nabídky: s ní mohou řidiči škodovek dostávat informace o výhodných nabídkách od partnerů. Tyto cílené návrhy se spouštějí na základě aktuální polohy, často používané trasy a dalších údajů o vozidle. Mezi partnery patří čerpací stanice, restaurační zařízení a obchody a na některých trzích i prodejci značky. Informace o nabídkách se zobrazují na palubní desce v informačním systému vozidla. Zákazník svou volbu potvrdí kliknutím nebo naskenováním QR kódu z displeje a poté obdrží čárový kód, který může uplatnit prostřednictvím e-mailu nebo aplikace MyŠkoda v mobilním telefonu. Služba je k dispozici u nás, dále v Německu, Rakousku, Polsku, Finsku, Slovensku, Velké Británii a Španělsku. Do konce roku by měla začít fungovat v Itálii a Francii. Počet zapojených partnerů bude chtít Škoda Auto postupně zvyšovat.

2023-06-03T10:21:28Z dg43tfdfdgfd