Zprávy

Trending:


Auto v USA vjelo do dětí na oslavě narozenin: Bráška se sestrou zemřeli, 15 zraněných

Dvě děti, sourozenci ve věku osm a pět let, zahynuly, když v sobotu pravděpodobně opilá řidička vjela mezi účastníky narozeninové oslavy ve státě Michigan na severu Spojených států. Dalších 15 lidí bylo zraněno, někteří vážně, informoval podle agentury AP místní šerif.


Cybertruck jsem zaplatil přes Apple Pay a převzal přes appku, říká Tom Krcha (Podcast Živě Speciál)

I v Kalifornii vyvolává Cybertruck pořád údiv, popisuje Tomáš Krcha, známý český designér a možná první tuzemský vlastník monstrózního auta od Tesly....


VW má na krku překvapivou žalobu: automobilce hrozí přejmenování klíčové modelové řady

Největší německá automobilka se bude muset na domácí scéně postavit soudnímu sporu. Důvodem je název celé modelové řady jejích automobilů. Není ale zdaleka jedinou velkou společností, která se do podobných problémů dostala. Své o tom ví například i Microsoft. Souvisejicí články Motorola Edge 50: trojka vlajkových telefonů se vám bude líbit, cena začíná na 12 000 korun Windows 11 je pomalejší než předtím: Microsofte, proč nás tedy nutíš k...


Data sbalená na cesty. Do kufru Ultrastar Transporter od WD se vejde 368 TB dat, váží 14 kilogramů

Firma Western Digital nabízí širokou paletu úložišť vhodných pro nejrůznější situace. Patří sem například i provádění geofyzikálního a seismického průzkumu...


Bezpečnost na kole: jak zůstat v bezpečí při jízdě na kole

Cyklisté a motoristé se na silnicích pohybují společně, a proto musí dodržovat dopravní předpisy a respektovat práva druhých. Přesto, jak si lze představit, když dojde k nehodě, je pravděpodobnější, že cyklista utrpí zranění. Přestože nemůžeme předvídat všechno, existují způsoby, jak snížit počet zranění a úmrtí cyklistů. Od pochopení toho, jak jezdit defenzivně, až po zajištění správného oblečení, klikněte na tipy pro bezpečnost cyklistů, které prostě musíte znát.


Bříza objevuje zaměstnanecké benefity - Polda S5 (3)


Prodej elektromobilů se letos zvýší. Nejvíce v Číně, ukazuje zpráva IEA

Prodej elektromobilů letos navzdory nepříznivým podmínkám na některých trzích globálně výrazně naroste, vyplývá ze zveřejněné zprávy Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Klíčem k budoucímu růstu bude podle ní cenová dostupnost a nabíjecí infrastruktura. Letos se podle IEA prodá 17 milionů elektromobilů, zatímco loni to bylo 14 milionů aut. Každý pátý prodaný vůz bude mít elektrický pohon. Očekává se, že deset milionů z těchto vozidel se prodá...


Dcera Dary Rolins jako panenka, Třeštíková v potrhlém úboru: MBPFW v plném proudu

Nejočekávanější módní událost roku Mercedes-Benz Prague Fashion Week (MBPFW) je v plném proudu. Páteční den, jehož součástí byla i jedinečná přehlídka designéra Tomáše Němce, si nenechala ujít řada známých jmen. A redakce eXtra.cz byla přímo na místě dění. Zaujala dcera Dary Rolins a frontmana Wohnoutů Matěje Homoly a jako obvykle výstřední Třeštíková.


Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Na jedné straně tři druhé časy posádky Samohýl Škoda Teamu Adam Březík – Ondřej Krajča při debutu s novým vozem Škoda Fabia RS Rally2 na Valašské rally ValMez, na straně druhé sporná 30vteřinová penalizace z průběhu první rychlostky, která se promítla do psychiky soutěžní dvojice v závěru dopolední sekce.


Hudebníci i investoři si mohou v Česku pořídit luxusní kytary Fender

Praha - Hudebníci či investoři si budou moci v Česku pořídit luxusní kytary Fender. Český prodejce hudebních nástrojů Kytary.cz získal od amerického výrobce jako první licenci na prodej jeho nejdražších kytar ve střední a východní Evropě. Ceny nástrojů se pohybují ve stovkách tisíc korun. Čeští zákazníci budou mít také možnost navrhnout si nástroj přímo na míru. Novinářům to dnes řekli spolumajitel společnosti Kytary.cz Vladimír Myslík a šéf...


Němci vyvíjejí autonomní elektrické koloběžky. Samy zajedou k nabíječce

Popularita elektrických koloběžek coby dopravního prostředku „na poslední míli“ roste, nicméně kromě nesporných pozitiv mají i svá negativa. Mnohá města,...


Nejlepší street style z Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku

Jarní edice Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku se chýlí ke konci, a tak je ten správný čas zrekapitulovat si jeho dění i to, co se dělo v ulicích. Protože neméně zajímavá podívaná módního dění na runwayi se odehrává i v jeho blízkém okolí. Co oblékli návštěvníci pražského fashion weeku?


Všechny autobusové zastávky na znamení?


Řidiči zachránili muže z hořícího auta


Napadená psem


Chlapec vypadl z auta


Největší foťák na světě je hotový. Má rozměry auta a umí vyfotit golfový míček vzdálený 25 kilometrů

Je velký jako auto a váží tři tuny. Neuhodnete, jaké má rozlišení a kolik by bylo zapotřebí monitorů, aby se na ně vešel jeden nezmenšený snímek.


Specifický pohon i atypické dveře. Wankel se vrátil v Mazdě MX-30 e-Skyactiv R-EV

Netradičně tvarovaný crossover MX-30 je na trhu už pár let, ale stále vypadá celkem exoticky. A to možná i proto, že na silnici není tolik k vidění. To se možná změní, některé mouchy, které má čistě elektrická verze, totiž mizí s návratem Wankelova motoru s rotačními písty. I ten má ale určitá specifika.


Co vám říká vaše znamení zvěrokruhu o motocyklu, na kterém byste měli jezdit

Pokud uvažujete o tom, že začnete jezdit na motocyklu, je třeba vědět, který z nich je pro vás ten nejlepší! Něco rychlého, odolného, vytrvalého - výběr je na vás! Toto rozhodnutí však může být obtížné. Naštěstí jsme to pro vás vyřešili! Prohlédněte si následující galerii a zjistěte, co vám vaše znamení zvěrokruhu říká o motocyklu, na kterém byste měli jezdit!


Odborníci na bezpečnost varují před Temu. Může sbírat osobní údaje

Lak na nehty za 49, sluneční brýle za 41 či vysavač do auta za 150 korun. To vše s dopravou zdarma. Společnost Temu, vlastněná čínským technologickým gigantem PDD, v posledních měsících a týdnech bombarduje nejen český internet a láká na nízké ceny. Odborníci na bezpečnost však před tímto online tržištěm varují. Podle nich může tahat z lidí citlivá data, která nejsou kontrolována a můžou se dostat do nežádoucích rukou.


Speed Marathon 2024


Konec spalovacích motorů silné trojky automobilek? Jaké jsou další plány VW, Mercedesu a BMW

Nové ekologické předpisy a zvyšující se snaha o udržitelnost vedou trojici německých automobilek k tomu, aby postupně opouštěly výrobu spalovacích motorů. Co se plánuje do budoucna a kdy vyjedou z jejich výrobních závodů poslední benzinové a dieselové modely? Souvisejicí články Cena aplikace Max: proč je o tolik dražší než HBO? Aplikace Portál občana: jak ji stáhnout, co umí a proč ji potřebujete? Android na vzestupu: souboj s iOS se přiostřuje...


Novinka v MHD. Autobus v některých městech přijede podle počtu objednávek v aplikaci

Zatímco ve velkých městech jsou lidé zvyklí na sdílená kola, koloběžky nebo i auta, vedení těch menších zavádí novou formu autobusové dopravy, která bude vyjíždět podle počtu objednávek v mobilní aplikaci. Tuto novinku ve veřejné dopravě se chystají spustit ještě letos také v Rožnově pod Radhoštěm. O zavedení přemýšlejí i dopravci v Olomouckém kraji.


Řidička vjela autem na oslavu


Létající auta a další stroje obsadí nebe. Slovensko a Česko jsou u toho

Čína vycítila šanci. Před časem se stala lídrem v elektromobilitě, podobně by mohla brzy dominovat na trhu okřídlených vozidel.


Tesla otevírá své nabíječky v Česku. Ostatním elektromobilům nabízí zajímavé ceny

Tesla otevírá své Superchargery jiným elektromobilům i v Česku. A nabízí zajímavé ceny.


Piastri zkritizoval Strolla, McLaren zjišťuje, proč byl v Číně tak rychlý + VIDEO

Pilot Oscar Piastri zkritizoval po kolizi ve Velké ceně Číny svého soupeře Lanceho Strolla, který mohl za poškození jeho McLarenu. Ten byl přitom o víkendu nečekaně rychlý, čímž překvapil i sám sebe. Po příčinách nyní pátrá.


Tipy a triky, jak vyčistit auto jako profesionál

Kdo by neměl rád pěkně vonící, nablýskané a čisté auto? I když mnozí z nás nechávají kouzla na profesionálech, stejných výsledků můžeme dosáhnout i my, stačí použít několik triků. Přemýšleli jste někdy o tom, jak se detailistům daří dosáhnout tak čistého lesklého vzhledu aut nebo proč jsou koberce při jejich práci vždy o tolik čistší? No, existuje docela dost věcí, které můžete udělat, abyste zlepšili svou hru na čištění auta. Klikněte na následující galerii a seznamte se s nejlepšími tipy a triky, jak vyčistit auto jako profesionál.


Divoká policejní honička na hranicích. V akci byl vrtulník, řidiče zastavil zátaras z náklaďáku

Pronásledování jako z akčního filmu zažil prchající řidič, který se svým BMW přejel česko-německou hranici. Do pátrání byl zapojen i vrtulník a jako zátaras posloužil nákladní vůz.


Salone del Mobile po česku: působivé, pulzující a hravé

Celý svět se jednou za rok sjede do Milána, aby společně oslavil design a lidskou kreativitu. A ani Češi nezůstali letos pozadu – získali jednu z hlavních cen festivalu a narazit jste na ně mohli napříč celým městem. Které instalace Czech Made nám letos vzaly dech?


Jak se osvědčily sdílené autobusy?


Čtení na víkend: jednoduchá součástka zdvojnásobí rychlost elektrokola

Elektrokola prodávaná v EU si hlídají svou rychlost: při 25 km/h se vypne asistence šlapání. Pokud chcete být rychlejší, musíte jet už jen "za svoje". Novozélandská firma nyní vyvinula malou a relativně levnou součástku, která tuto rychlostní hranici posouvá nahoru bez velkého zásahu do elektroniky kola. Pokud však takovou úpravu chcete provést, je třeba mít na paměti několik věcí. Souvisejicí články Google rozdává zdarma aplikaci pro...


Co přesně je hybridní vozidlo?

Většina z nás si je vědoma nástupu elektromobilů (EV). Víte však, jaký je rozdíl mezi hybridními vozidly na benzin a elektřinu a vozidly na baterie? Dokážete rozeznat plug-in od mild hybridu? Je matoucí, že v současné době jsou na trhu čtyři různé typy hybridních automobilů a vyznat se v tom, který je který, je často problémem pro všechny kromě těch nejzarytějších automobilových fanoušků. Pokud však uvažujete o tom, že si v dohledné době pořídíte elektromobil, je nejlepší si předem oprášit automobilový slovník. Jste tedy připraveni převzít kontrolu nad svými znalostmi o elektromobilech? Klikněte a projděte si tuto galerii elektrizujících hybridních automobilů.


Elektromobil za 400 tisíc koupíte i v Česku. Kupodivu není čínský, ale evropský

Dostupná elektromobilita začíná získávat reálnější obrysy, obzvláště po příchodu modernizované Dacie Spring. Ta cenově začíná na necelých 420 tisících korunách, má to ale háček. Dražší konkurence je totiž daleko lépe vybavená a mnohdy výrazně prostornější. Pojďme se podívat na pětici nejlevnějších elektromobilů na našem trhu.


Od července musí mít nová auta prodávaná v EU černé skříňky. Pomohou objasňovat příčiny nehod

Když dojde k havárii letadla, bývají jedním z nejdůležitějších vodítek při vyšetřování nehody letové zapisovače – takzvané černé skříňky. Ty zaznamenávají...


Napadení dívek v Kladně


Izraelský protivzdušný komplet SPYDER


Výroba aut v prvním čtvrtletí stoupl o 11,5 pct na rekordních 394.443 vozů

Praha - Výroba osobních aut v Česku v prvním čtvrtletí meziročně vzrostla o 11,5 procenta na 394.443 vozů. Je to dosud nejvyšší produkční výsledek prvního kvartálu. Výroba elektrických vozidel klesla o třetinu na 27.024 aut a jejich podíl na tuzemské produkci automobilů meziročně klesl z 11,7 procenta na 6,8 procenta. Oznámilo to dnes Sdružení automobilového průmyslu (AutoSAP).


Hromadná nehoda na dálnici D6


TEST: Jeep Wrangler s hybridem se drží svého kopyta. Uspěje i jinde než v kamenolomu

V cenících automobilek byste dnes jen obtížně pátrali po větším dinosaurovi, než jakým je Jeep Wrangler. Hrubé terénní auto podřízené nepokrytě prapůvodnímu účelu není zdaleka tak pohodlné jako „géčkový“ Mercedes, možná ale právě proto se s ním nebojíte vyrazit do rokle mezi skály a stromy. Se sportovním motorem z Alfy Romeo kombinovaným s bateriemi je to stále podivuhodný stroj.


Zemřela „duše“ pořadu Top Gear. Bettsa jste neviděli, ale určitě ho slyšeli, truchlí Clarkson

Ve věku 80 let zemřel ve čtvrtek hudebník Dickey Betts. Kytarista a zpěvák, který se zásadní měrou podílel na podobě motoristické televizní show Top Gear – složil úvodní skladbu pořadu nazvanou Jessica. Svou soustrast na sociálních sítích vyjádřil i bývalý moderátor Jeremy Clarkson. Informoval o tom web The Mirror.


Tesla FSD je malý zázrak. Zvládá městskou džungli a Musk na něm chce vydělat obrovské peníze

Tesla vylepšila řízení ve městě a na složitých křižovatkách | FSD si nyní může vyzkoušet každý na měsíc zdarma | Neporadí si z uzavírkami a otočením na silnici


Honda odhaluje ambiciózní cíl pro svůj návrat do F1 v roce 2026

Japonská Honda se v roce 2026 po pěti letech oficiálně vrací do Formule 1, tentokrát své síly spojí se stájí Aston Martin. Jaké jsou její cíle?


Intel dokončil instalaci nejpřesnějšího stroje na světě pro výrobu čipů. Váží 165 tun a stojí devět miliard korun

Intel se letos v zimě stal prvním majitelem mašiny Twinscan EXE:5000 od ASML, která je v tuto chvíli nejpřesnějším strojem planety na velmi pokročilou...


Ženu přejelo auto hned dvakrát


Cenová válka: Tesla útočí snižováním cen ve snaze udržet náskok

Tesla čelí zostřující se konkurenci na předních světových trzích s elektromobily. Ve snaze upevnit svou pozici přistoupil k agresivnímu snižování cen. Zatímco tímto tahem podráždila trh a přiměla konkurenty ke kontraakci, pro spotřebitele to může znamenat výhodné příležitosti.


Tatra Trucks získala mezinárodní cenu Red Dot za vozy Tatra Force třetí generace

Kopřivnice (Novojičínsko) - Kopřivnická automobilka Tatra Trucks získala mezinárodní ocenění Red Dot za vozy Tatra Force nejnovější třetí generace. Cenu v kategorii Product Design dostala za celkové pojetí automobilů po designové stránce, tedy jak za exteriér, tak interiér. Tatra to sdělila ČTK v tiskové zprávě.


Povinné ručení i na elektrokolo? Je rizikovější než elektrokoloběžka, říká mluvčí pojišťovny

Vyjmutí elektrokol z nového zákona o povinném ručení považuje mluvčí Kooperativy pojišťovny Milan Káňa za chybné a do budoucna by byl rád, kdyby byly rovněž zahrnuty. Uvedl to ve vysílání CNN Prima NEWS a poznamenal, že právě elektrokola mají na svědomí větší počet nehod než například do povinného ručení zahrnuté elektrokoloběžky.


Tesla znovu mění ceny. Model 3 atakuje milión, Model Y přidává delší dojezd

Oživeno 23. dubna 2024 „Tesla musí často měnit ceny, aby balancovaly produkci a poptávku,“ napsal Elon Musk a Tesla znovu mění ceník. Ve většině...


Ferrariho kola štěstěny

Ferrari je jedním z nejprestižnějších jmen v historii motoristického sportu a výroby automobilů. Ferrari, pojmenované po Enzu Ferrarim, italském závodníkovi, který společnost založil v roce 1939 v Modeně, je dnes luxusní značkou s obratem 30 miliard dolarů a její vozy patří k nejžádanějším na světě. Jak se ale Ferrari vyvíjelo a čím je mezi špičkovými automobilovými značkami tak jedinečné? Zařaďte se a projděte si stručnou historii značky Ferrari s touto galerií. Klikněte na!