NEHODA JAKO Z AKčNíHO FILMU. OPILý A NESVéPRáVNý řIDIč V HRADCI KRáLOVé ZNIčIL SPORTOVNí VůZ

Padesátiletý řidič v Hradci Králové během zážitkové jízdy nezvládl sportovní vůz značky mustang. Nejdříve projel na červenou, srazil značku a nakonec narazil do jiného vozu stojícího v křižovatce. Zatímco řidič druhého vozu při dechové kontrole alkohol nenadýchal, řidič mustangu ano. K překvapení policistů neměl ani řidičské oprávnění a disponoval pouze omezenou svéprávností. O případu informovala policie.

Řidič mustangu se podle policejní mluvčí dopustil hned čtyř přestupků – jízdy na červenou, nepřizpůsobení rychlosti, jízdy bez řidičského oprávnění a alkoholu za volantem. Na autu byla odhadnuta škoda na 50 tisíc, zatímco u sportovního vozu 200 tisíc korun.

ČTĚTE TAKÉ: Sportovec roku z Levic zahynul po nárazu auta do stromu. Mladý řidič se vyhýbal divoké zvěři

Žlutý sportovní vůz nejdříve najel na travnatý ostrůvek, kde porazil dopravní značku. Následně se ve smyku otočil zpět do křižovatky a zezadu narazil do vozidla před sebou.

„Z šetření následně vyplynulo, že muž měl ke svým padesátinám obdržet zážitkovou jízdu sportovním vozidlem jako spolujezdec. Před domluveným srazem na benzínové čerpací stanici OMV si měl dát k obědu pivo a panáka rumu. Jelikož mu prý bylo nabídnuto řídit auto, sedl za volant,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

„Policisté oba přítomné řidiče podrobili dechové zkoušce. Pětapadesátiletý řidič meganu měl zkoušku negativní, ale padesátiletý řidič mustangu pozitivní. Jeho zkouška ukázala výsledek přes půl promile alkoholu v dechu,“ dodala s tím, že to není zdaleka jediný zjištěný problém u oslavence, který zážitkovou jízdu dostal jako dárek k jubileu. Podle zjištění policie nikdy nebyl držitelem žádného řidičského oprávnění a že má soudem omezenou svéprávnost, uvedli strážci zákona na svém webu.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Řidiči aut ohrožovali kamion, který ujel od nehody. Záběry ukazují konflikt na Olomoucku

2024-03-26T17:21:40Z dg43tfdfdgfd