Auto

Trending:


Tesla prodává ocelové kladivo CyberHammer. Spíše než na stavbu zamíří do sbírek a s násobnou cenou na eBay

Kromě aut a robotů prodává Tesla i více či méně zajímavý merch. Některé jsou obyčejné a od konkurence se liší pouze logem, jiné jsou opravdový bizár, nad kterými zůstává rozum stát.


VIDEO: Divoká honička v Praze. Řidič na motorce havaroval, policistům se pak pokoušel utéct


Inovativní využití tepelných čerpadel: Chlazení s ohledem na efektivitu a úspory

Tepelná čerpadla se tradičně spojují s vytápěním domů, ale jejich potenciál zahrnuje i ochlazování interiéru. Dnes prozkoumáme principy a možnosti chlazení pomocí tepelných čerpadel, abyste dosáhli optimálního komfortu při minimální spotřebě energie. Chlazení prostřednictvím tepelných čerpadel nabízí účinné a ekologické řešení pro udržení příjemné teploty v interiéru i během horkých letních dní. Existuje několik metod využívajících různé […]


Členové Filmka Stunt Team získali cenu Taurus, kaskadérského Oscara

Praha - Členové české kaskadérské skupiny Filmka Stunt Team Jindřich Klaus a Martin Semerád získali cenu Taurus v kategorii Nejlepší akční scéna s vozidlem. Ocenění převzali za výkon v americkém filmu Vyproštění 2 australského režiéra Sama Hargraveho. Vítěze takzvaných kaskadérských Oscarů o víkendu oznámili na slavnostním vyhlášení v Hollywoodu. ČTK o tom informoval šéf společnosti Filmka Stunt Team Robert Lahoda.


Vynálezy, které jsou mnohem starší, než si myslíte

Často si představujeme, že mnoho inovativních věcí, které považujeme za samozřejmost, je alespoň relativně nových. Ale není tomu tak vždy! Někdy sahá historie vynálezů mnohem dál, než bychom kdy tušili. Prohlédněte si následující galerii a zjistěte, které vynálezy jsou mnohem starší, než jste si mysleli. Klikněte dál!


Jarní výkyvy teplot mají neblahý vliv na funkci motoru. Řešit to lze jednoduše

Ráno zima a odpoledne už to není ani na mikinu, k tomu silné deště, vítr a máme jarní počasí jak vyšité. Stejně jako nám i autům takové výkyvy neprospívají a bez řádné péče často vedou až k poškození motoru. Jak tomu předejít?


Požár skladu olejů v Kladně


Tesla chce v Německu zvýšit výrobu na milion aut za rok. Obec souhlasí, obyvatelé jsou proti

Obec Grünheide u Berlína odsouhlasila rozšíření místní továrny amerického výrobce elektromobilů Tesla. Po kritice obyvatel má být pokácena menší část lesa, než bylo původně v plánu. Společnost chce svůj areál rozšířit o železnici a logistické prostory. Proti jejím záměrům protestovali ekologičtí aktivisté.


Jízda s vozem Bugatti: Výkon, krása a lesk

Nádherně navržený a precizně zkonstruovaný vůz Bugatti je posledním slovem v oblasti špičkových automobilů. Ve dvacátých a třicátých letech 20. století slavila společnost úspěchy v závodních závodech a stejného věhlasu dosáhla i se svými silničními vozy, které byly postaveny bezkonkurenčním, uměleckým způsobem a byly známé svou spolehlivostí. V polovině devadesátých let minulého století se Bugatti prosadilo jako jedna z nejluxusnějších automobilových značek na světě a dnes je vlastnictví vozu Bugatti symbolem nejvyššího postavení. Prohlédněte si tuto galerii a projeďte se historií jedné z nejkrásnějších automobilových značek na světě.


Dejte si pozor při nákupu auta: muž chtěl pořídit traktor, přišel o 100 tisíc

Většina zájemců o nový vůz sahá na první dobrou po autech z druhé ruky. Využít k tomu můžete ověřené bazary, anebo si najít prodejce na vlastní pěst. Nejčastěji k tomu slouží portály jako Bazoš nebo Sbazar. Ale pozor, tam velmi často číhají podvodníci, kteří nepozorné zákazníky oberou. Souvisejicí články Uživatelé mobilů Samsung, aktualizujte: spravíte si 30 zranitelností – také zkontrolujte, zda se to týká i vás Google varuje před kritickými...


VIDEO: TOP elektrokola, která vás nezruinují. Komponenty Shimano, GPS a automatické řazení

Uvažujete o elektrokole? Tak se s námi pojďte podívat, jakými vymoženostmi mohou být vybavena, aby vaše jízda byla opravdu maximálně pohodlná. Mimo jiné mají komponenty Shimano, GPS, automatické řazení, baterii s dojezdem až 200 km… A samozřejmě si řekneme i něco k jejich výběru. Ucelená kolekce elektrokol v kategoriích horské, krosové, trekingové, městské, skládací. Celkem 120 modelů. V nabídce jsou elektrokola pro muže i ženy, v různých...


Ogier je novým rekordmanem Portugalské rallye, vyhrál 60. závod v kariéře

Matosinhos (Portugalsko) - Osminásobný mistr světa Sébastien Ogier vyhrál Portugalskou rallye a ziskem šestého triumfu se stal samostatným rekordmanem soutěže. Čtyřicetiletý francouzský jezdec Toyoty zároveň vybojoval jubilejní 60. vítězství v mistrovství světa v kariéře. Právě v Portugalsku slavil v roce 2010 poprvé. V závěrečném dnu si o jedno místo polepšil Martin Prokop a za volantem fabie obsadil čtrnácté místo.


BYD pokračuje v útoku na Evropu. Chystá superlevný elektromobil a rozšíření výroby

Čínská automobilka BYD zvažuje výstavbu další továrny v Evropě. Uvede také superlevný elektromobil.


Milionová mzda, kterou Jeremy Clarkson dostal za hvězdnou účast v “Clarkson’s Farm”, je odhalena

Odhadovaný plat moderátora Jeremyho Clarksona k účinkování v reality show "Clarkson's Farm" byl odhalen a částka je impozantní.


TEST: Tesla Model Y umí „prdět“ a odolávat jaderným zbraním. Jízdně se stěží vyrovná Dacii

Elektromobily se zdaleka neprodávají tak, jak by si mnozí představovali. Přestože některé automobilky do nich investovaly miliardy, finální zájem byl často nulový, tedy až na výjimky. Málokdo z vás asi tušil, že tím vůbec nejprodávanějším autem nejen v Evropě, ale i na celém světě, je totiž právě elektromobil – Tesla Model Y. Pro tento elektrický crossover se jen za loňský rok rozhodlo více než 1,2 milionu zákazníků. Otázkou ale zůstává, proč?...


Josef Walter: Průmyslník, který odstartoval investicí v hodnotě dvojích kalhot

Vypracoval se v proslulého konstruktéra motorových vozidel, ovšem značka, kterou založil, byla nejznámější v době, kdy už jeho jinonická továrna patřila jiným. Doménou jednoho z průkopníků českého motorismu Josefa Waltera byly hlavně motocykly a motorové trojkolky. Nakonec konstruktér a průmyslník přidal i osobní automobily. Život a byznysovou kari...


Peugeot 208 GT Hybrid: Tichý král městské džungle

Peugeot 208 patří dlouhodobě mezi nejprodávanější nová auta v Evropě, za rok 2022 si dokonce odnesl korunku pro to vůbec nejoblíbenější. Aktuální modernizace tak sice vyhladila mnohé vrásky, zásadních změn ale nebylo potřeba. Na první pohled si tak možná omlazenou 208 spletete s tou předchozí. Bystří ale odhalí upravenou přední část s denním svícen...


VIDEO: Rychle jedoucí auto upoutalo pozornost strážníků v Plzni. Když se ho pokusili zastavit, řidič nereagoval a začala dramatická honička


Ford reaguje na zprávy o slabém výkonu nového F1 motoru Red Bullu

Ford v roce 2026 vstoupí do Formule 1 prostřednictvím partnerství s Red Bullem, se kterým vyvíjí novou pohonnou jednotku. V zákulisí se hovoří o tom, že nebude konkurenceschopná, což americký gigant popírá.


Škoda Group koupila společnost Cegelec

Škoda Group koupila 100 % akcií společnosti Cegelec a.s. od VINCI Energies, člena nadnárodní průmyslové skupiny VINCI. Škoda Group tak rozšiřuje své portfolio o další komponenty pro různá vozidla hromadné dopravy a také zajímavý rozsah servisních služeb. Škoda navíc získává velmi zkušený tým pracovníků. Společnost Cegelec a.s. bude pokračovat ve své podnikatelské činnosti v rámci Škoda Group pod novým názvem Electric Components a.s.


V Kladně hořel sklad olejů, škoda činí 40 milionů Kč, příčinu vyšetřuje i policie

Kladno - V kladenské ulici Železničářů odpoledne hořel sklad olejů u prodejny autodílů. Vyšetřovatel vyčíslil škodu na 40 milionů korun. Příčinu vzniku ohně vyšetřuje také policie. Vyhlášený byl zvláštní, tedy nejvyšší, čtvrtý poplachový stupeň. Nikdo se nezranil a z objektu nebylo nutné nikoho evakuovat. Na místě bylo kolem 100 hasičů, většina jednotek už odjela. ČTK to řekl mluvčí středočeských hasičů Dominik Pěnička.


Nehoda dvou kamionů v Praze skončila smrtí


Prezidentem kolínské Toyoty bude od června jako první Čech Robert Kiml

Kolín - Novým prezidentem kolínské automobilky Toyota Motor Manufacturing Czech Republic se od června stane Robert Kiml, dosavadní viceprezident pro výrobu. Doposud funkci zastával Koreatsu Aoki, který zůstane na pozici výkonného poradce top managementu. Kiml bude prvním Čechem ve funkci prezidenta kolínské automobilky. ČTK o tom dnes informoval mluvčí automobilky Tomáš Paroubek.


Záběry z místa atentátu: Ochranka naložila postřeleného Fica do auta


Výhody a nevýhody nákupu elektromobilu

Elektromobily, známé také jako elektromobily, jsou zde, aby zůstaly. První moderní modely se objevily již v 90. letech, ale sériová výroba elektromobilů začala až před deseti lety. Kolik toho ale o elektromobilech víme? Jaké jsou výhody a nevýhody jejich koupě? Pokud se chystáte pořídit si nový vůz, nekupujte ho, dokud to nezjistíte. Projděte si galerii a seznamte se s výhodami a nevýhodami nákupu elektromobilu.


Pohonné hmoty zlevnily. Cena benzinu klesla pod 40 korun za litr

Ceny pohonných hmot navzdory nástupu motoristické sezóny v uplynulých dnech klesaly. Litr benzinu se po necelém měsíci vrátil pod hranici 40 korun, když zlevnil o 21 haléřů na 39,98 Kč za litr. Nafta zlevnila o 34 haléřů na 38,27 Kč za litr.


Přijímačky 2024: Kde hledat výsledky, kdy budou, jak na druhé kolo a odvolání

Velký den se blíží. Už ve středu 15. května zveřejní organizace CERMAT výsledky prvního kola přijímacích zkoušek na střední školy. Uchazeči a jejich rodiče je najdou jak v elektronickém systému DiPSy, tak na webových stránkách a informačních deskách škol. Neúspěšní uchazeči mohou zároveň vyhlížet termín druhého kola, systém jim umožní vidět přehled škol s volnými místy. Kde najdete důležité informace, jaké jsou závěrečné termíny a co si pohlídat...


10 faktů o humanoidních robotech Tesla Optimus. Není čas ztrácet čas, humanoidi už se zacvičují v Gigafactory

Humanoidní roboti Tesla Optimus jsou tak trochu záhadným projektem, jehož vývoj probíhá spíše v ústraní. Tesla sice přitahuje k výrobě robotů a umělé...


Test: Hama Passion Clear II – jedny z nejlépe hrajících levných TWS sluchátek, kdyby jen...

Výborný zvuk, lehká konstrukce a slušná výdrž na baterii jde tentokrát ruku v ruce se zklamáním v podobě doprovodné aplikace. Souvisejicí články Test: Huawei Watch Fit 3 – velmi přesné a krásné fitness hodinky Test: Hama Smart venkovní IP kamera – bezdrátová venkovní kamera se solárním panelem a snadnou instalací Test: Acer Connect Enduro M3 LTE/5G – 5G internet i na místech se špatným signálem Test: Niceboy ION Hurricane H7 – lehký a obratný...


Mobil dětem do ruky nepatří. Sociální sítě ničí pozornost, říká trenér paměti

Už žádné nákupní seznamy, hledání zaparkovaného auta nebo otázek, co jsem to chtěl udělat. Vše si lze uložit do paměti, která funguje podobně jako sval. Dá se velmi dobře vytrénovat, i když si to mnozí nemyslí. „Znám tisíce lidí, kteří přišli k nám na kurz a zpočátku o sobě tvrdili, že mají katastrofální paměť, nejsou schopni si nic pamatovat nebo nepůjdou studovat vysokou školu, protože jim vždycky říkali, že jsou blbci a nemají na to. Je to...


Prozkoumejte svět z gauče: Virtuální cestování vám otevře dveře do neznámých končin

Cestování je prý takové, jací jsou lidé, s nimiž cestujete. Něco pravdy na tom bude, protože právě na cestách se velmi často projeví pravá povaha člověka. Dalajláma prohlásil, že bychom měli alespoň jednou za rok navštívit místo, kde jsme nikdy předtím nebyli. Neznamená to ale, že musíte kvůli tomu jet na opačný konec světa. Stačí se podívat jen do svého okolí. I tam se určitě najdou místa, jež jste ještě nenavštívili. A americký politik Irwin...


Dopravní peklo mezi Mostem a Plzní


Tempo růstu nabíjecích stanic pro elektromobily v Česku se zvyšuje. S elektromobily ale zbytku Evropy nestačíme

V roce 2023 vzniklo 650 nových veřejných dobíjecích stanic, o 16 % více než v předchozím roce. Celkově je nyní v provozu 2 392 stanic s 4 892 nabíjecími body. Poptávka po nabíječkách díky vysokorychlostnímu nabíjení a dynamickému řízení stanic stále roste a v letošním roce se očekává další zvýšení nově instalovaných stanic. Česko s 24 239 registrovanými elektromobily i tak patří mezi země s nejnižším podílem bateriových elektrických vozidel v...


Chystají se vaši prarodiče autem na dovolenou? Před cestou je připravte, radí dopravní expert

Vzhledem ke stárnutí populace se zvyšuje počet seniorů s řidičským průkazem. V roce 2023 jím u nás podle údajů Českého statistického úřadu disponovalo přes 1,53 milionu lidí, což představuje přibližně čtvrtinu všech osob oprávněných k řízení. Bohužel ale rostou i počty nehod, které zavinili řidiči ve věku nad 80 let. Dopravní expert a mluvčí Ústředního automotoklubu České republiky (ÚAMK ČR) Igor Sirota v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS...


Nová pravidla pro dobíjecí stanice elektroaut? Bezhotovostně to půjde všude

Od letošního dubna musí každá nová dobíječka elektroaut přijímat bezhotovostní platby. Již stojící dobíjecí stanice pak budou přijímat platby kartou či QR kódem nejpozději od roku 2027. Cílem má být zpřístupnění „ad hoc“ nabíjení pro každého. Tyto a další změny na poli elektromobility řešili zástupci společností i státních institucí na akci EV Experience, která proběhla na závodním okruhu v Brně.


Ideální auto pro vás podle vašeho znamení zvěrokruhu

Chcete si koupit auto, ale jste zahlceni nabídkou? Nehledejte nic jiného než hvězdy. Webová stránka PureWow sestavila zajímavý seznam zajímavý seznam znamení zvěrokruhu a jejich dokonalých aut. Klikněte na galerii a podívejte se, co si pro vás hvězdy připravily v oddělení aut.


K vážné nehodě auta a motorky na dálnici D10 letěl vrtulník


Apple oživuje plány s elektromobilem? V úvahu přichází partnerství s Rivianem

I když se zdálo, že s projektem Apple Car je konec, nejnovější zprávy naznačují, že se gigant z Cupertina nevzdává svých snů o elektromobilu. Projekt Apple Car, který byl údajně zrušen začátkem letošního roku, nyní dostává nový impulz. Společnost Apple se totiž údajně angažuje v jednáních se známým výrobcem elektromobilů Rivian. Jaký by mohl být účel této spolupráce?


Ostřikovač auta jako zbraň


Rozhovor | Zájem o korejské a čínské automobily dramaticky roste. Češi ztrácí zájem o francouzské a italské značky

Roste počet prodejů ojetých vozů, dynamika tohoto růstu bude akcelerovat, především díky očekávaným klesajícím úrokovým sazbám a vyšším cenám nových automobilů. Nejprodávanějšími vozy současnosti jsou vozy Škoda Octavia v hatchback provedení. Roste zájem o korejské a čínské automobily, klesá zájem o francouzské a italské značky. O vývoji trhu jsme si povídali s generální ředitelkou a předsedkyní představenstva AURES Holdings, provozovatel sítě...