FERRARI, CHARLES LECLERC VYSVěTLUJE, PROč SE V MONAKU ZASTAVUJE V BOXECH

Špatná zastávka v boxech, která je však výsledkem vynucené volby.

Charles Leclerc ve svém domácím závodě, Velké ceně Monaka plné obtíží, nedojel dál než na šestém místě. Jezdec Ferrari totiž absolvoval zastávku v boxech několik kol předtím, než začalo na Monte-Carlo pršet, a i poté svůj návrat do boxů zdržoval.

Rozhodnutí, nebo spíše dvě, která na konci dne horkotěžko komentoval. U mikrofonů "Sky Sport" Leclerc nejprve vysvětlil důvod přechodu z tvrdého na střední stupeň s blížícím se lijákem. "Na konci stintu na tvrdých pneumatikách jsme měli problémy," přiznal jezdec Ferrari. "Upřímně řečeno je to něco trochu zvláštního, protože předtím pneumatiky jely velmi dobře. Našli jsme způsob, jak lépe řídit zadní pneumatiky, ale v určitém okamžiku se zhroutily a my jsme se hodně trápili.

Není pochyb o tom, že na tom budeme muset ještě hodně zapracovat, protože víme, že řízení pneumatik pro nás zůstává slabým místem." Leclerc pak hovořil o pozdní zastávce v boxech kvůli přechodu na mokré pneumatiky: "Tam jsme si byli vědomi rizika, které jsme podstupovali tím, že jsme zůstali na trati. Teď, když je závod za námi, je zřejmé, že jsme měli jet do boxů dříve. Ale řekněme, že v těchto podmínkách, kdy prší a na trati je tolik aut na slickách, se častěji vyplatí zůstat venku a počkat na případný Safety Car, než se zajede do boxů. Safety Car ale nepřijel a my jsme tam ztratili několik pozic. Byla to volba.

2023-05-28T16:11:37Z dg43tfdfdgfd