Trending:


Izraelský protivzdušný komplet SPYDER


Prvně pády a olej stříkající z achilovky, pak těžko uvěřitelná akrobacie. Legendární robot Atlas odchází do důchodu

Je to už deset let, co nás robot jménem Atlas uchvacuje svými pokroky. Teď společnost Boston Dynamics oznámila, že projekt končí. O důvodech se nijak nerozepisuje,...


Salač dojel v Austinu v Moto2 patnáctý a má první bod v letošním šampionátu

Austin (USA) - Motocyklový jezdec Filip Salač má v letošním mistrovství světa Moto2 první bod, ve Velké ceně Ameriky dojel patnáctý. Zvítězil Španěl Sergio García, na kterého český závodník ztratil necelých 18 sekund. V královské třídě MotoGP triumfoval v Austinu Španěl Maverick Viňales a navázal na prvenství ze sobotního sprintu. Lídr šampionátu Jorge Martín dojel čtvrtý.


Povinné ručení na koloběžky


Tesla propustí desetinu lidí, Muskova firma reaguje na špatné výsledky

Americký výrobce elektromobilů Tesla hodlá zredukovat svou globální pracovní sílu o více než deset procent, což znamená zrušení minimálně 14 tisíc pracovních míst. Informoval o tom server Electrek s odvoláním na interní e-mailovou zprávu, kterou v automobilce rozeslal její šéf Elon Musk.


Tesla představí Robotaxi. Musk argumentuje miliardou kilometrů bez mrtvého řidiče

Ačkoli technologie autonomních vozů stále čelí celé řadě překážek, Tesla plánuje robotické taxíky. Na X to naznačil generální ředitel automobilky...


Tipy a triky, jak vyčistit auto jako profesionál

Kdo by neměl rád pěkně vonící, nablýskané a čisté auto? I když mnozí z nás nechávají kouzla na profesionálech, stejných výsledků můžeme dosáhnout i my, stačí použít několik triků. Přemýšleli jste někdy o tom, jak se detailistům daří dosáhnout tak čistého lesklého vzhledu aut nebo proč jsou koberce při jejich práci vždy o tolik čistší? No, existuje docela dost věcí, které můžete udělat, abyste zlepšili svou hru na čištění auta. Klikněte na následující galerii a seznamte se s nejlepšími tipy a triky, jak vyčistit auto jako profesionál.


Žena řidička nákladního vozu, považovaná za ‘nejkrásnější na světě’, čelí kritice za odvážné fotografie

Milena Gonzalez, zvolena médiemi v Kostarice jako "nejkrásnější řidička nákladního vozu na světě", čelí kritice a negativním komentářům kvůli odvážným fotografiím, které sdílí na sociálních sítích. The post Žena řidička nákladního vozu, považovaná za ‘nejkrásnější na světě’, čelí kritice za odvážné fotografie appeared first on Instafamosos.


Přijímací zkoušky na střední školu, první kolo


Zloději loni ukradli v Česku 4156 kol a elektrokol, meziročně o 14 procent méně

Praha - V loňském roce zloději v Česku ukradli 4156 jízdních kol a elektrokol, což je o 14 procent méně než v roce 2022. Meziročně klesla i celková škoda, a to o 13 procent na 126 milionů korun. Vyplývá to z policejních statistik, do kterých jsou započítané pouze řádně nahlášené případy. Reálná hodnota tak může být daleko vyšší.


ODEMČENO: Seznam.cz přitvrdil, úspory lidí vynášejí, čínské elektromobily útočí na Evropu

Zaplatit penězi, či soukromím? Seznam.cz přitvrdil proti lidem, kteří se nechtějí nechat sledovat Český úrokový paradox. Úspory lidí rekordně vynášejí, přestože banky začínají skrblit Kvalitní elektromobily za nižší ceny už nabízejí. Nyní Číňané musejí ještě získat důvěru Evropy Odemykáme pro vás tři prémiové články


Pozor na platnost řidičských průkazů. Letos jich přestane platit 360 tisíc

Od ledna není už žádnou povinností nosit řidičský průkaz přímo u sebe. Bohatě postačí předložit ho v příslušné aplikaci vašeho mobilního telefonu. Řidičský průkaz však musí být platný. Zhruba 360 tisíc řidičů si bude muset letos svoje řidičské průkazy vyměnit, platit to bude samozřejmě pro ty, kterým řidičský průkaz letos končí. Hříšníků je letos hodně, nejvíce jich je ve Středočeském kraji.


TEST: Zkuste si druhé kolo přijímaček. Bylo zadání snazší? Žáci se neshodnou

První kolo jednotné přijímací zkoušky 2024 mají žáci devátých tříd za sebou. Zda úspěšně, s jistotou zjistí až 15. května, už nyní však na sociálních sítích debatují o tom, který z testů byl složitější. Mnozí si v pátek stěžovali na komplikovanou matematiku plnou geometrie, po pondělním druhém pokusu si jsou svými výsledky jistější. Naopak češtinu napodruhé někteří hodnotí jako záludnější. Vyzkoušejte si testovací otázky a posuďte sami.


Jak se osvědčily sdílené autobusy?


Důvody, proč vaše auto nechce nastartovat

Už se vám někdy stalo, že jste ráno nasedli do auta a ono prostě nenastartovalo? Je to opravdu frustrující a velmi nepříjemné, když se to stane. Někdy může být řešení tak jednoduché, že vytáhnete z kufru startovací kabely a najdete jiného řidiče, který vám pomůže, ale jindy to není řešení, protože problém není tak docela ve vybité baterii. V této galerii se podíváme na hlavní důvody, proč auto nemusí nastartovat. Klikněte a nastartujte svůj motor!


Jak využít staré prostěradlo? Několik užitečných tipů

Nepatříte zrovna mezi ty, kteří by staré věci házeli přímo do odpadu? I stará prostěradla nebo kusy látek mají ve vaší domácnosti ještě spousta možností na využití. Ušijte z nich kupříkladu malý stan pro děti, nebo potěšte své blízké ruční výrobou nahřívacího polštářku. I obyčejné kusy látek se mohou doma zkrátka ještě hodit.


Prosklené příčky Dorsis i tam, kde je nečekáte

Prosklené příčky a dělící stěny Dorsis Digero představují elegantní a funkční způsob, jak změnit uspořádání prostoru. Vyniknou nejen v moderních novostavbách, ale stále více se prosazují i u rekonstrukcí starých domů nebo bývalých průmyslových objektů. Aniž by ubraly na světlosti, vytvoří nové soukromé zóny a interiéru dodají moderní minimalistický vzhled kombinovaný s přiznanou industriální atmosférou. Strohý, ničím […]


Honda odhaluje ambiciózní cíl pro svůj návrat do F1 v roce 2026

Japonská Honda se v roce 2026 po pěti letech oficiálně vrací do Formule 1, tentokrát své síly spojí se stájí Aston Martin. Jaké jsou její cíle?


Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Na jedné straně tři druhé časy posádky Samohýl Škoda Teamu Adam Březík – Ondřej Krajča při debutu s novým vozem Škoda Fabia RS Rally2 na Valašské rally ValMez, na straně druhé sporná 30vteřinová penalizace z průběhu první rychlostky, která se promítla do psychiky soutěžní dvojice v závěru dopolední sekce.


Proběhne záludné druhé kolo přijímacích zkoušek. Studentům dělal problém víkend

V pondělí čekají žáky devátých tříd druhé kolo přijímacích zkoušek na střední školy. Jednotná zkouška je podle kritiků i tento rok náročná. Letos se k výtkám přidává i nevhodně zvolený termín, kdy řádná kola rozdělil víkend.


Kašlu na vozidla, Ukrajina potřebuje děla a munici. Americký voják popisuje stav na frontě

Ukrajina zoufale potřebuje dělostřelectvo a kopu munice mnohem více než tanky. To je názor amerického vojáka Jonathana Poquetteho, který coby dobrovolník pomáhá Kyjevu v jeho obraně proti ruské invazi. Cituje jej portál Business Insider. Veterán tak syrově popisuje aktuální situaci na frontě, která pro obránce rozhodně není příznivá.


Pohled do továrny na Xiaomi SU7. Každých 76 sekund je hotové jedno elektroauto

Před dvěma týdny Xiaomi představilo parametry a cenu svého elektroauta SU7. První zákazníci v Číně už jezdí novými vozy a desítky tisíc předobjednávek...


Gladiátor 2 se ukázal prvním divákům a reakce jsou hodně bouřlivé

První diváci mohli vidět kus z dlouho očekávaného pokračování Gladiátora, které dorazí do kin na podzim.


Tesla náhle propustí více jak 10 % svých zaměstnanců. Co se děje?

Tesla hodlá celosvětově propustit více než 10 % svých zaměstnanců, uvádí agentura Reuters s odkazem na interní dokumenty společnosti.


Data sbalená na cesty. Do kufru Ultrastar Transporter od WD se vejde 368 TB dat, váží 14 kilogramů

Firma Western Digital nabízí širokou paletu úložišť vhodných pro nejrůznější situace. Patří sem například i provádění geofyzikálního a seismického průzkumu...


Tatra Trucks získala mezinárodní cenu Red Dot za vozy Tatra Force třetí generace

Kopřivnice (Novojičínsko) - Kopřivnická automobilka Tatra Trucks získala mezinárodní ocenění Red Dot za vozy Tatra Force nejnovější třetí generace. Cenu v kategorii Product Design dostala za celkové pojetí automobilů po designové stránce, tedy jak za exteriér, tak interiér. Tatra to sdělila ČTK v tiskové zprávě.


TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Formentor je prvním samostatným modelem značky Cupra, který je prodejním trhákem a můžeme jej vidět na našich silnicích opravdu v hojném počtu. Díky své příznivé cenovce a „cool“ designu již v základních verzích si jej oblíbilo velké množství leasingových společností, ale i autopůjčoven a dalších významných hráčů, díky čemuž se prodává skvěle. Nejlevnější čtyřválec 1,5 TSI sice funguje slušně, ale rozhodně se pak takový Formentor nedá nazvat...


Auto od holubího trusu dělá vrásky řidičům. Expert doporučil, jak ho správně odstranit

Řidiče automobilů trápí holubí trus. Pokud ho na autě motoristé nechají třeba přes noc, může být už pozdě zachraňovat lak. Když na druhou stranu budou mít sami snahu nečistotu odstraňovat, mohli by vozu spíš uškodit.


Dva jednoduché grafy ukazují, jak se komu dařilo ve světě elektromobilů. Čína útočí, ale Tesla udržela trůn

O slabém prvním čtvrtletí 2024 u Tesly už jsme psali. Postupně se přidávají výsledky dalších automobilek a Sawyer Merritt je srovnal do jednoho tweetu....


Italové: Nová Alfa Romeo Milano se nesmí vyrábět v Polsku. Je to nelegální, křičí ministr

Pyšná milánská značka ztrácí v boji o přežití vlastní identitu. Navenek hezky vypadající novinka automobilky nazvaná Milano opustila posvátnou italskou půdu a spolu s koncernovými sourozenci ze Stellantisu se bude vyrábět v Polsku. Pobouření, které to vyvolalo mezi běžnými Italy i členy tamní vlády, je neslýchané.


Ferrariho kola štěstěny

Ferrari je jedním z nejprestižnějších jmen v historii motoristického sportu a výroby automobilů. Ferrari, pojmenované po Enzu Ferrarim, italském závodníkovi, který společnost založil v roce 1939 v Modeně, je dnes luxusní značkou s obratem 30 miliard dolarů a její vozy patří k nejžádanějším na světě. Jak se ale Ferrari vyvíjelo a čím je mezi špičkovými automobilovými značkami tak jedinečné? Zařaďte se a projděte si stručnou historii značky Ferrari s touto galerií. Klikněte na!


TEST: Jeep Wrangler s hybridem se drží svého kopyta. Uspěje i jinde než v kamenolomu

V cenících automobilek byste dnes jen obtížně pátrali po větším dinosaurovi, než jakým je Jeep Wrangler. Hrubé terénní auto podřízené nepokrytě prapůvodnímu účelu není zdaleka tak pohodlné jako „géčkový“ Mercedes, možná ale právě proto se s ním nebojíte vyrazit do rokle mezi skály a stromy. Se sportovním motorem z Alfy Romeo kombinovaným s bateriemi je to stále podivuhodný stroj.


Pohonné hmoty v ČR dál zdražují, benzin je nad 40 Kč/l

Praha - Paliva v Česku dál zdražují, cena benzinu stoupla nad 40 korun za litr. Ve středu stál litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 v průměru 40,12 koruny, před týdnem byl o 35 haléřů levnější. Nafta zdražila o sedm haléřů na průměrných 39,19 koruny za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje. Benzin byl naposledy nad 40 korunami loni v říjnu, nafta je nejdražší od loňského listopadu. Zdražování, zejména u benzinu, bude...


Kabelkový trend pro rok 2024: Proč je crossbody nejlepší?

Kabelky jsou nepostradatelnými doplňky každé ženy. Nejsou to jen nástroje na ukládání osobních věcí. Kabelky se dají považovat za součást osobnosti a mají takovou moc, že se na ně rychle vypěstuje závislost, která pak nepatří k nejlevnějším. Ty nejikoničtější kabelky stojí stejně jako auto a považují se za investici. Pojďme se podívat na trend 2024, kterým jsou crossbody kabelky. Ty z pohledu vzhledu, stylu a praktičnosti řadíme na nejvyšší...


Testovali jsme pancéřované Audi Q7: Vypadá obyčejně, ale odolá střelbě z pistole

Na trhu je hned několik firem zabývajících se pancéřováním automobilů. Přeloučská firma SVOS je však jednou z mála, která to dokáže provést bez zásahu do vnitřní sériové podoby vozu a ještě k tomu za rozumné peníze. Své dovednosti nám společnost SVOS demonstrovala na SUV Q7 v rámci spolupráce se značkou Audi. Jak automobil obstál v rámci týdenního testu?


VW má na krku překvapivou žalobu: automobilce hrozí přejmenování klíčové modelové řady

Největší německá automobilka se bude muset na domácí scéně postavit soudnímu sporu. Důvodem je název celé modelové řady jejích automobilů. Není ale zdaleka jedinou velkou společností, která se do podobných problémů dostala. Své o tom ví například i Microsoft. Souvisejicí články Motorola Edge 50: trojka vlajkových telefonů se vám bude líbit, cena začíná na 12 000 korun Windows 11 je pomalejší než předtím: Microsofte, proč nás tedy nutíš k...


Test: Hama Spirit Focused – na tom nejdůležitějším se nešetřilo

Bezdrátová circumaurální sluchátka Hama Spirit Focused podporují aktivní potlačení okolních ruchů a kombinují pohodlnou konstrukci, slušný zvuk s dostupnou cenou. Souvisejicí články Test: 27" AOC Agon Pro AG274QZM – perfektní mini LED monitor nejen pro hráče Test: HP Spectre x360 – notelet s OLED displejem, výkonem a extra dlouhou výdrží Test: ViewSonic VX2718-2KPC-MHD – prohnutý 165Hz herní monitor s vysokým rozlišením za cenu rovného Test:...


McLaren doufá, že i letos dokáže ve vývoji předčit své soupeře. Kdy nasadí další novinky?

Šéf McLarenu Andrea Stella věří, že se jim podaří zopakovat loňský scénář, ve kterém dokázali po nasazení série nových dílů v průběhu sezóny zrychlit více než jejich rivalové ve Formuli 1.


Novinka v MHD. Autobus v některých městech přijede podle počtu objednávek v aplikaci

Zatímco ve velkých městech jsou lidé zvyklí na sdílená kola, koloběžky nebo i auta, vedení těch menších zavádí novou formu autobusové dopravy, která bude vyjíždět podle počtu objednávek v mobilní aplikaci. Tuto novinku ve veřejné dopravě se chystají spustit ještě letos také v Rožnově pod Radhoštěm. O zavedení přemýšlejí i dopravci v Olomouckém kraji.


Nejpamátnější motocykly všech dob

Od chvíle, kdy byl v roce 1885 nedůvěřivému publiku představen první Daimler Reitwagen, vzbudil motocykl vášeň milionů lidí na celém světě pro svou rychlost, design a svobodu, kterou jim dvě kola poskytují. Na počátku 20. století se motocykl vyvíjel v jedno z nejpraktičtějších a nejstylovějších vozidel, jaké kdy bylo vynalezeno. Ve 20. a 30. letech 20. století umožňovala technologie konstruktérům vypracovat plány, které sloužily jako předlohy pro stroje, na nichž jezdíme dnes. Na této cestě se objevily některé z nejikoničtějších motocyklů, které kdy byly vyrobeny, motocykly, které ztělesňovaly formu a funkci a zůstávají klasickými příklady své doby. Dokážete vyjmenovat tyto historické zázraky na dvou kolech? Naskočte a projděte si tento seznam památných motocyklů. Klikněte dál!


Nová pravidla pro plynové kotle


Tesla žádá akcionáře o obnovení dohody o rekordním balíku odměn pro Muska

Austin (USA) - Americká automobilka Tesla dnes požádala akcionáře, aby znovu schválili dohodu o rekordním balíku odměn pro šéfa podniku Elona Muska v hodnotě až 56 miliard dolarů (zhruba 1,3 bilionu Kč). Dohodu, která vznikla v roce 2018, začátkem letošního roku zrušil soud ve státu Delaware. Automobilka akcionáře vyzvala rovněž ke schválení plánovaného přesunu právního sídla podniku ze státu Delaware do státu Texas. Informovala o tom agentura...


Fantastické výhody jízdy do práce na kole

Pro mnoho lidí je jízda do práce na kole novým způsobem dojíždění. Zatímco někde, například v Nizozemsku, je jízda do práce na kole běžná, jinde je dojíždění do práce autem nebo veřejnou dopravou normou. Vzhledem ke stále rostoucímu počtu dopravních nehod a nákladům na pohonné hmoty však dává smysl dojíždět do kanceláře pomocí pedálů. Navíc je to mnohem ekologičtější způsob cestování a navíc se na kole udržujete v kondici! Kolo vyžaduje minimální údržbu a je snadno skladovatelné. Nejtěžší na dojíždění na kole je vlastně začít. Stále váháte, zda byste měli sednout do sedla a vyrazit na dvě kola? Klikněte a vyměňte klíčky od auta nebo cestovní průkazku za tyto snadno použitelné tipy a nápady.


V Technickém muzeu v Brně začne výstava železničních modelů z minulého století

Brno - Výstavu železničních a tramvajových modelů ze 30. až 90. let minulého století s názvem Jízdenky, prosím! si mohou od středy prohlédnout návštěvníci Technického muzea v Brně. Uvidí sbírku železničního nadšence Lubomíra Kysely, kterou brněnské muzeum převzalo po jeho loňském úmrtí. V jedné části výstavy budou mít děti možnost vyzkoušet si roli výpravčího či průvodčího, uvedl v tiskové zprávě kurátor výstavy Zbyněk Rederer.


Chlapec vypadl z auta


Bez střelby a propíchaných pneumatik. Systém ELORYKS umožní policii zastavit ujíždějící auto pomocí aplikace v tabletu

Ujíždějící vozidlo pronásledované policejními vozy není jen obrázek z akčních filmů, ale realita českých silnic. Snaha dohnat a zadržet automobil...


Pozor na vychytralé podvodníky. Podívejte se na nejčastější chyby při nákupu ojetého vozu

Hledání a samotný výběr nového auta, byť z druhé ruky, by měl řidičům především dělat radost. V dnešní době se ale na trhu pohybuje spousta podvodníků, kteří umí celý proces výrazně znepříjemnit. I z toho důvodu dali odborníci ze společnosti carVertical, která se zabývá zpracováváním dat z automobilového průmyslu, dohromady desatero tipů, jak mohou kupci časté podvody lépe odhalit a vyhnout se prodejcům, kteří je chtějí připravit o peníze.


Od července musí mít nová auta prodávaná v EU černé skříňky. Pomohou objasňovat příčiny nehod

Když dojde k havárii letadla, bývají jedním z nejdůležitějších vodítek při vyšetřování nehody letové zapisovače – takzvané černé skříňky. Ty zaznamenávají...


ŘSD začalo rekonstruovat D46 u Vyškova, práce potrvají srpna

Vyškov - Rekonstrukci téměř sedmi kilometrů dálnice D46 u Vyškova dnes po půlnoci zahájilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Práce za 461 milionů korun bez daně zahrnují úpravu mimoúrovňové křižovatky i stavbu protihlukové stěny u Pustiměři, kde zvuková zátěž překračuje limity. Potrvají do srpna, informovalo v tiskové zprávě ŘSD. Řidiči opravovaným úsekem projedou se sníženou rychlostí, vždy ale bude možné jet v každém směru alespoň jedním...


Zastávky autobusů v Praze by mohly být od léta všechny na znamení

Praha - Zastávky autobusů v pražské MHD by mohly být od letošního léta všechny na znamení. Cílem je zkrácení intervalů a větší plynulost či omezení hluku a škodlivin. Změna by přinesla úspory pohonných hmot i peněz. Nevýhodou by mohl být takový systém pro lidi se sníženou schopností pohybu a orientace. Vyplývá to z dokumentu organizace Ropid, která plánuje pražskou MHD, pro magistrát, který má ČTK k dispozici. Návrh musí schválit pražští radní....