STáJ SCUDERIA FERRARI MěNí NáZEV + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

Tým z Maranella oznámil, že se stane novým hlavním sponzorem technologický gigant Hewlett-Packard. To znamená, že místo „Scuderia Ferrari“ se tým bude nyní nazývat „Scuderia Ferrari HP“. S tímto partnerstvím přichází i změny v designu vozů a kombinézy jezdců se obohatí o další z barev - namísto klasické červené barvy bude nově používána kombinace červené a dalších barev.

I když lakování vozu odhalí závodní tým až na nadcházejícím závodě Grand Prix v Miami (5. května, 22:00; Sky), už teď máme jasnou představu o tom, jak budou vypadat závodní kombinézy Leclerca a Carlose Sainze. Stačí se podívat: toto určitě neoslní většinu italských nadšenců, kteří jsou jinak známí svým stylem.

Kromě klasické červené a bílých a žlutých akcentů vyniká modrobílé logo HP. Na přední straně je vidět dvakrát (na břiše a na hrudi).

Generální ředitel Ferrari Benedetto Vigna k tomu říká: „Náš zakladatel na nás přenesl svou neustálou touhu po pokroku. Výsledkem je naše snaha o inovace na silnici a na závodní dráze. V HP jsme našli stejné hodnoty, což z firmy dělá ideálního partnera. Těšíme se, že zahájíme naši spolupráci a budeme společně čelit novým příležitostem a výzvám.“

Partnerství by se Ferrari mělo vyplatit zejména finančně. Jiná věc je, jak jsou zachovány tradiční hodnoty.

Je ale také pravda, že ve Formuli 1 je dlouhodobě trendem závodních týmů zahrnout do názvů týmů velké mezinárodní společnosti. Red Bull se od minulé sezóny oficiálně nazývá „Oracle Red Bull Racing“. Aston Martin soutěží jako „Aston Martin Aramco Formula One Team“.

Jen u Ferrari to bylo dlouho považováno za nemyslitelné. Tým již v 90. letech zahrnul do svého názvu značku („Scuderia Ferrari Marlboro“), ale od té doby se opět spoléhá na tradici – až dosud.

2024-04-24T17:28:42Z dg43tfdfdgfd