KOPECKý BUDE úTOčIT NA JEDENáCTý TITUL, Těší SE NA SOUBOJE S MLADOU KONKURENCí

Praha - Se stejným vozem Škoda Fabia RS Rally2 a jen v lehce pozměněném designu bude Jan Kopecký letos útočit na jedenáctý titul mistra České republiky v automobilových soutěžích. Dlouholetá domácí rallyeová jednička bude opět hlavním favoritem seriálu. Kopecký ale předpokládá, že jej nečeká lehká úloha, na souboje s konkurenty se těší.

"Jsou tady mladí kluci, kteří pro letošní rok dostanou nejmodernější techniku. Očekávám, že díky jejich mládí a dravosti budou pravidelněji zasahovat do bojů o první místo. A čím více jich bude, tím budu radši," řekl Kopecký na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Loni byl jeho hlavním soupeřem v českém šampionátu Dominik Stříteský. Ambice bojovat o přední pozice ale budou mít i Adam Březík nebo Věroslav Cvrček. V domácích závodech by se navíc měli objevovat i Erik Cais a Filip Mareš, kteří v minulých letech startovali hlavně v zahraničí.

"Naučil jsem se pohybovat v těžké konkurenci jak na mistrovství Evropy, tak mistrovství světa a myslím si, že je to správná cesta, jak se člověk dokáže vybičovat k nejlepšímu výsledku. Zdravá konkurence je vždy na místě," podotkl dvaačtyřicetiletý Kopecký.

Bývalý mistr světa v kategorii WRC2 bude mít i nadále k dispozici nejnovější model Škody v kategorii Rally2. V první polovině loňského roku Kopecký hledal ideální nastavení, teď už je ale podle něj vše v pořádku.

"Trošičku mi trvalo, než jsem našel optimální nastavení. Zkoušeli jsme všechno možné a od (srpnové) Barum rallye jsme získali jistotu. Spolehlivost je jasná věc, Škodovka mě až na jeden závod v roce 2012 vždy dovezla do cíle. Pokud jsme ji nerozbil, což se občas stalo," podotkl s úsměvem Kopecký.

Závodník z Kostelce nad Orlicí stejně jako v minulých letech pojede kompletní "velký" český šampionát. Ten je letos šestidílný a zahájí ho v druhé polovině dubna Rallye Šumava Klatovy. První soutěžní start si ale Kopecký připíše už příští týden na Valašské rallye, která byla přeřazena do seriálu v rallyesprintu.

"Už se těším zpět do auta, zimní přestávka byla dlouhá. Naposledy jsme v závodním režimu byli v Pačejově," konstatoval Kopecký. K ideální přípravě by mu měl pomoct jednodenní test příští týden ve středu v Polsku.

2024-03-27T12:00:10Z dg43tfdfdgfd